Chléb Karel, české pivo nebo virtuální realita. Český dům nabídne návštěvníkům plno skvělých zážitků

Český dům v Kangnungu v Jižní Koreji se pomalu chystá na páteční slavnostní otevření. Přípravy finišují – zvenku Český dům rozhodně nepřehlédnete. Modro-červené světelné nápisy CZECH HOUSE s korejskými ekvivalenty a především velká LED síť zavěšená ve výšce deset metrů nad hlavním vchodem, která upozorňuje na program a fandí českým sportovcům, jsou vidět daleko do olympijské vesnice.

Co vás čeká uvnitř? Zážitků bude mnoho

Ihned po vstupu do Českého domu vás zaujme velká česká vlajka vytvořená z policové stěny, v níž jsou umístěny hlavy figurýn s Raškovkami – čepicemi inspirované legendárním kulichem, ve kterém získal skokan na lyžích Jiří Raška první českou zlatou medaili na Zimních olympijských hrách v roce 1968 v Grenoblu.

V přízemí Českého domu, které je určeno široké veřejnosti, se setkáte s prezentací impozatních produktů od společnosti Lasvit. Uprostřed místnosti najdete bar s restaurací, kde si můžete objednat nejen české pivo Pilsner Urquell, ale i ty nejlepší české tradiční pokrmy. O bohatou nabídku českých delikates, které se nejlépe hodí k pivu se každý den bude starat šéfkuchař Mikhael Ashminov, známý z korejské TV show o vaření Please Take Care of My Refrigerator.    

Všechny milovníky virtuální reality zaujme prezentace společnosti Czech Tourism, která si pro návštěvníky připravila VR jízdu na saních. Druhý zážitek virtuální reality nabídne Pilsner Urquell, který vás provede správným načepováním plženského piva. Rozhodně doporučujeme vyzkoušet.

Celým prostorem Českého domu prostupují ze stropu zavěšené obrazy mapující přírodní scenérie a krásy České republiky.

Unikátním prvkem v Českém domě je vlastní česká pekárna. Každý den napeče pekař Karel Rendl přibližně 80 bochníků chleba a bude zásobovat jak Český a Slovenský dům, tak zejména Czech Team v obou vesnicích. V Českém domě bude možné Olympijský chléb Karel samozřejmě ochutnat. Připravujeme pro vás i pekařskou show, ve které vás s pečením chleba seznámíme a navíc budete moct ochutnat i další pekařské delikatesy.

V Českém domě najdete i pódium, na kterém budeme společně oslavovat medailové úspěchy českých sportovců nebo vítat sportovní osobnosti z celého světa. Připraven bude i bohatý doprovodný program, kterým vás po celou dobu budou provádět moderátoři Tomáš Verner a Miroslav Lenc. Těšte se! Návštěvníci Českého domu nepřijdou ani o aktuální informace a novinky ze ZOH 2018. Hned několik TV obrazovek, umístěných na stěnách, bude pravidelně zprostředkovávat české i korejské vysílání z olympiády. 

Na podobě Českého domu v Koreji se znovu podílel architekt Petr Kolář, jenž dal tváře i Českému domu v Londýně, který byl agenturou AP ohodnocen jako nejlepší z domů jednotlivých výprav, a před čtyřmi lety v Riu de Janeiru.

Všichni jste srdečně zváni!