Zavítejte do Českého domu v Pchjongčchangu 2018

Na olympijských hrách v Londýně zavítalo do Českého domu osmdesát tisíc lidí. Patřil k němu klikující doubledecker, koncerty, návštěvy známých osobností, plzeňské pivo, představení českých výrobků a hlavně možnost pro fanoušky setkat se s úspěšnými českými sportovci. Podobný koncept uspěl i v Riu de Janeiru, kde Českým domem s  neonovou postavičkou Emila Zátopka na střeše prošlo 40 tisíc lidí.

  

Český dům nebude chybět ani na nadcházejících zimních hrách v jihokorejském Pchjongčchangu (PyeongChang). Najít ho můžete v Gagneung Coastal Cluster, a to hned naproti olympijské vesnici.

Český dům v Koreji by měl být největší v historii zimních olympijských her, ten vůbec nejrozsáhlejší měli Češi prozatím na olympiádě v Londýně 2012 v Businness Design Center. Jedno ze dvou pater bude kompletně přístupné veřejnosti. Podobně jako na předchozích olympijských hrách se tu budou fanoušci potkávat s olympioniky, boje o medaile poběží na velkoplošných obrazovkách. K mání bude i české pivo, návštěvníci budou moci ochutnat i české jídlo.

Dům však nebude sloužit jen Čechům, vítání jsou všichni. Pro zahraniční návštěvníky bude připravena také prezentace České republiky jako atraktivní turistické destinace. „A nebude chybět ani představení historie českého sportu či českého skla a umění,“ prozrazuje Blanka Konečná, manažerka Českého domu.

Počátky Českých domů sahají do roku 1992, tehdy však šlo jen o místa, kde sportovci společně s ostatními slavili své cenné kovy. Veřejnosti se Český dům otevřel poprvé v Londýně a agentura AP jej vyhlásila jako nejlepší ze všech. S podobným cílem se otevřou jeho brány i v Pchjongčchangu. Český dům v korejském dějišti olympijských her bude také jedním z prvních míst, kde Česká republika začne s oslavami stého výročí svého založení.