Předposlední návštěva Koordinační komise MOV v Londýně

Londýn 2012
Londýn 2012
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Devátou, a tedy předposlední návštěvu absolvovala v dnech 5. až 7. října Koordinační komise Mezinárodního olympijského výboru v dějišti příštích letních her v Londýně.

Na poslední vizitě se komise intenzivně zajímala především o to, jakým způsobem pokračuje testovací fáze všech sportovišť, zázemí a dalších lokalit, které budou dějištěm olympiády. Během testovacího období, jehož akce se souhrnně nazývají „Prepares Series“, se mají vychytat všechny případné nedostatky.

„Organizační výbor LOCOG postupuje pevným krokem, aby přichystal skvělé hry,“ uvedl šéf komise Denis Oswald. „Úroveň plánování a výsledky první fáze testování, která se odehrála během letošního léta, na nás udělaly velký dojem,“ zdůraznil.

Od poslední návštěvy komise v dubnu letošního roku byl mimo jiné spuštěn například program předprodeje vstupenek, kampaň na vyhledání členů štafety s olympijským ohněm nebo na nábor dobrovolníků, monumentální oslavy ročního výročí do zahájení olympiády – to vše v režii LOCOG.

„Olympijské hry jsou unikátní událost, která jednou za čtyři roky spojí dohromady celý svět,“ uvedl dále Oswald.

Podle šéfa LOGOC Sebastiana Coea zažil organizační výbor rušných šest měsíců od poslední návštěvy komise. „Začali jsme prodávat lístky, nabírali jsme dobrovolníky a v neposlední řadě jsme testovali sportoviště: uskutečnilo se na nich celkem sedmnáct významných akcí,“ vyjmenoval příklady. „Dvaačtyřicet pátků před vzplanutím olympijského ohně udělá každý zaměstnanec organizačního výboru všechno pro to, aby na hry byla hrdá celá země a stala se jejich součástí.“

Poslední návštěva komise v Londýně se uskuteční od 28. do 30. března příštího roku.

-ted-


líbil se ti článek?