Nikola Sudová ukončila letošní sezónu a vzhlíží k té příští, olympijské

Soči 2014
Soči 2014
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Ještě poslední závod světového poháru akrobatů v boulích zbývá o víkendu v duálech ve španělské Sierra Nevadě. Elitní 31letá česká jezdkyně Nikola Sudová však u toho nebude. „Končím. Šetříme síly i peníze na další sezonu, ta bude mnohem delší a důležitější,“ říká.

Do dalekého Španělska by musela letět a tříčlenný tým by už něco „spolykal“. Přitom s nejistým efektem, dosáhnout by mohla přinejlepším na pátou příčku, takže třetí místo z loňska stejně neobhájí. 

„Možná klesnu z celkového sedmého místa někam k desítce, ale to nic neřeší. Můžu ještě pár dní potrénovat doma na Špičáku a pak si dám odpočinek. Celý duben určitě,“ dodává. Znovu začne s fyzičkou a v létě zcela jistě zamíří znovu do Austrálie. 

„Vyzkoušeli jsme si v zimě všechno, co jsme potřebovali. Čtyřdenní závodní program, olympijskou sjezdovku i dvojnou helikoptéru a reakce rozhodčích na ni. Víme, na čem musíme pracovat a taky víme, že na to je. Jen udrženou stabilní výkonnost na nejvyšší úrovni,“ hodnotí trenér Radek Herot. 

Nikola Sudová letos absolvovala jedenáct závodů světového poháru a dva dvoudenní na mistrovství světa. 

Zažila stupně vítězů za druhé místo v Lake Placid v lednu, ale i propadák při neprojití z kvalifikace hned v následujícím podniku v Calgary. Na světovém šampionátu obsadila sedmé místo v individuální jízdě a šesté v méně oblíbených duálech. „Každopádně však to nebyla špatná zima,“ uzavírá.

líbil se ti článek?