YOG 2012, den šestý: Štafeta v biatlonu sedmá

YOG 2012
YOG 2012
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Běžkyně na lyžích Hynčicová bojovala ve sprintu o postup do finále, smíšená štafeta biatlonistů skončila sedmá a skikrosařka Čamková postoupila z kvalifikace ze druhého místa do pátečního závodu. To byl český čtvrtek na YOG v Innsbrucku.

Alpské lyžování

Dvaadvacáté místo v obřím slalomu vybojoval pro Českou republiku Martin Štěpán. V závodě, jemuž přihlížela i Američanka Lindsey Vonnová (a po závodě se s českým reprezentantem i setkala), byl po prvním kole sedmadvacátý časem 1:01,25 min., ve druhém, rychlejším zajel pod minutu a posunul se o pět pozic vzhůru. Na vítězného Rakušana Schwarze nabral celkovou ztrátu 8,57 sekundy.

Biatlon

Do elitní desítky se vešla smíšená štafeta českých biatlonistů. Kvarteto ve složení Erika Jislová, Jessica Jislová, Adam VáclavíkOndřej Hošek doběhlo na sedmé příčce se ztrátou 6:04,7 min. na zlaté Němce. Jessica na druhém úseku dosáhla čtvrtého nejrychlejšího času, trestné kolo za střelbu jel pouze Adam. „Já jsem štafetu rozjížděla, bála jsem se trochu hromadného startu, ale jsem spokojená, mohlo to dopadnout hůř,“ usmála se v cíli Erika. „Během závodu pršelo a bylo výrazně tepleji než před dvěma dny,“ podotkla k podmínkám. „Lyže jsme ale měli dobře připravené, jelo to dobře,“ pochválila servismany.

Běh na lyžích

Chlapci i dívky měli na programu sprinty. Největší české želízko v ohni Petr Knop vypadl už ve čtvrtfinále. Ve své šestici skončil třetí, ale vinou ztráty 2,4 sekundy na vítěze skupiny, domácího Kattniga, dál nepostoupil. Lépe se vedlo Petře Hynčicové, která se do semifinále probila. V něm se její medailový sen rozplynul, když doběhla v první skupině pátá ze šesti závodnic. Ze zlata se radovali Norové Molden a Theodorsenová.

Akrobatické lyžování

Skikrosaři jeli kvalifikaci na páteční závod. Veronika Čamková skončila mezi dívkami na druhé pozici, na vítěznou Rakušanku Heiderovou ztratila pouhých 25 setin sekundy. Václav Klemš se také kvalifikoval do pátečního vyřazovacího klání, mezi elitní šestnáctku prošel těsně z patnáctého místa. Na prvního Fina Lehikoinena měl manko 3,46 vteřiny.

Snowboard

Ondřej Porkert obsadil ve slopetylu osmé místo. Ve druhé kvalifikační skupině byl šestý se skóre 69,50, ve finále pak předvedl výkon 75,50. Vyhrál Kanaďan Ciccarelli. Dianě Augustinové mezi dívkami výkon 48,50 nestačil k tomu, aby se z kvalifikace prosadila do finále, kterému dominovala Kanaďanka McManimanová. Česká závodnice se umístila v celkovém pořadí na 12. příčce.

Rychlobruslení na krátké dráze

Na pětistovce obsadil Michal Prokop 14. pozici. Ze zlata se těšil Korejec Yoon Su Min.

-ted-
Foto: GEPA Pictures a Alexandr Kliment


líbil se ti článek?