Příběhy fair play: Stolní tenista přiznal teč, pak slyšel výčitky trenéra

Fair Play
Fair Play
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Přiznat, že míček škrtnul o hranu stolu, a nechat tak v důležitém utkání připsat bod soupeři? Stolní tenista Petr Husník z Robotu Mokré Lazce ve 13. kole extraligy neváhal.

„Zahlédl jsem, že míček o hranu škrtnul. Rozhodčí to neviděli, ale já i soupeř ano. Přiznal jsem to, i když to bylo za docela vyrovnaného stavu a zápas se otáčel,“ řekl Husník. Jeho Robot Mokré Lazce hrál na hřišti DTJ Hradec Králové, tedy soupeře, se kterým bojuje o účast v play-off. A Husník nastoupil proti Františku Kantovi za stavu 3:2 ve prospěch svého družstva.

Zmiňovaný okamžik nastal, když prohrával na sety 1:2 a ve čtvrtém setu 1:5. Po sporném míčku sudí vyhlásili stav 2:5, ale Husník je opravil a prohrával 1:6. Nakonec svůj zápas s Kantou prohrál a družstvo remizovalo 3:3.

„Rozhodl jsem se a bral jsem to normálně. Nebylo nad čím váhat,“ popisoval Husník. „Může se stát, že takový dotek rozhodčí přehlédne. Uznal jsem za vhodné to přiznat.“
Po utkání však nevyslechl jen uznání za férový přístup. Trenér Jiří Řežáb jej zrovna nepochválil. „Bylo to vyhrocené, trenér to asi viděl z jiného pohledu. Já bych to nedramatizoval,“ obhajoval Husník jiný pohled svého kouče. „Bylo to tam docela pod vlivem emocí. Člověk se k tomu může postavit třeba i takhle.“ Trenér Jiří Řežáb se k události vracet nechce: „Nechtěl bych se k tomu vyjadřovat,“ konstatoval jen.

„Trenér si spíš myslel, že se to má nechat na rozhodčích. Byl to vyhrocený zápas o postup o play-off, DTJ bylo těsně za námi,“ dodal ještě Petr Husník. „Ale play-off si ještě v závěru soutěže můžeme uhrát, vypadá to pro nás dobře.“

Pavel Grossmann

Fair play v MF DNES

Deník MF DNES a Český klub fair play hledají a zveřejňují příběhy fair play ze soutěží všech výkonnostních úrovní. Tipy označené heslem FAIR PLAY posílejte na e-mailovou adresu: pavel.grossmann@mfdnes.cz.

líbil se ti článek?