Aréna na vodní pólo je do posledního šroubku kompletní

Londýn 2012
Londýn 2012
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Olympijský park hlásí: všechna sportovní dějiště jsou definitivně dokončena. Jako poslední z velkých staveb je hotova aréna na vodní pólo, která pojme pět tisíc diváků. Už za měsíc se v hale odehraje testovací turnaj.

Arénu, která bude sloužit pouze po dobu letních olympijských her, postavila během třinácti měsíců skupina britských stavebních společností. Stavbu poznáte na první pohled díky její stříbrné střeše, která byla vyrobena z recyklovaného plastu. V závodních a tréninkových bazénech je napuštěn celkový objem bezmála tří milionů litrů vody.


Až skončí olympijské bitvy vodních pólistů a pólistek a všechny medaile budou rozdány, aréna bude rozebrána. Díly z ní se použíjí k dalším stavbám po celé Velké Británii. Aréna tedy poslouží jako propagace znovuvyužití stavebního odpadu.

„Aréna byla postavena podle naší filozofie, že nebudujeme nic, co by se nedalo využít i po olympiádě,“ podotkl Dennis Hone, výkonný šéf společnosti ODA, která budovala olympijské areály.

Na první testovací turnaj – Visa Water Polo International – se mohou lidé přijít podívat od 3. do 6. května. Akce se zúčastní ženské týmy Velké Británie, Austrálie, USA a Maďarska. Vstupenky se už začaly prodávat, zakoupit se dají i přes internet na adrese ticketmaster.co.uk/londonpreparesseries.

-ted-

foto: www.london2012.com


líbil se ti článek?