Příběhy fair play: V koncovce přiznal míček soupeři a pak prohrál

Fair Play
Fair Play
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Boj o každý míček, rozhoduje každá maličkost a napětí vrcholí. Přesto se i v těchto vypjatých momentech najde místo pro činy fair play. V rámci akce Table Tennis Classic v libereckém OC Forum, na které se v neděli prostřídaly téměř čtyři tisícovky diváků, předvedl v utkání 1. ligy stolních tenistů mezi SKST Liberec a Brnem domácí Josef Medek sportovní gesto.

Šlo o hodně. Oba týmy bojovaly v posledním kole v přímém souboji o postup do čtyřčlenného play-off druhé nejvyšší soutěže. Medek v souboji proti Chrástovi za stavu 2:1 na sety a 8:8 zahrál míček, který se odrazil od boční a ne od horní desky stolu. Rozhodčí ale trval na tom, že míček byl zahrán správně, přestože sám Medek upozorňoval, že udělal chybu. Sudí i tak započítali stav 9:8 pro libereckého hráče. A ten proto své podání schválně zahrál do síťky, následně prohrál set a pak i celé utkání 2:3.

„Viděl jsem to jasně a u nás stolních tenistů je to tak, že se v tomhle směru fair play dodržuje. Jsou samozřejmě i hráči, kteří by se nepřiznali, ale většina v tomhle případě určitě ano. Myslím, že jsem nic výjimečného neprovedl, jen je to trošku zmedializované,“ tvrdil Josef Medek.

„Sudí prostě musí rozhodnout a nemůže ani nařídit nový míček, protože to pravidla neznají. Rozhodl, že byl dobrý, tak jsem to další podání prostě nedal. Přijde mi to normální, vůbec jsem neváhal.“

Kdyby kapitán SKST Liberec využil svůj náskok, zápas by možná vyhrál a důležitý prvoligový duel by skončil 9:9. Takhle vyhrálo 10:8 Brno a postoupilo do play-off. „My jsme ale stejně potřebovali vyhrát. Celkově je to pro nás zklamání, že jsme neprošli do nejlepší čtyřky. My jsme si ten boj o postup ale zkomplikovali nejen tímhle posledním zápasem, ale hlavně domácím utkáním s béčkem Ostravy, které je v tabulce za námi, a my to v kompletním složení nezvládli. Nebýt toho, v play-off jsme,“ litoval Josef Medek.

Martin Sedlák

SERIÁL
Fair play v MF DNES
Deník MF DNES a Klub fair play při Českém olympijském výboru hledají a zveřejňují příběhy fair play ze soutěží všech výkonnostních úrovní. Tipy označené heslem FAIR PLAY posílejte na e-mailovou adresu:
pavel.grossmann@mfdnes.cz


líbil se ti článek?