Volejbalisté ještě žijí, porvou se o olympijskou naději

Londýn 2012
Londýn 2012
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Plamínek naděje, že se podívají na olympijské hry do Londýna, pro české volejbalisty stále plápolá. Nejprve to vypadalo, že 23. pozice ve světovém žebříčku jim neumožní propasírovat se na další kvalifikační turnaje, ale stal se opak. Na začátku června se Češi o jedno volné místo porvou s Němci, Indy a Kubánci.

Turnaj čtyř zemí se bude hrát od 8. do 10. června v Berlíně a do Londýna pojede pouze a jen jeho vítěz. Jasným favoritem jsou Němci, kterým bude nahrávat také domácí prostředí. Byť už mnohokrát se v minulosti ukázalo, že tlak domácích fans může být také svazující. Velké ambice mají také Kubánci, naopak jednoznačnými outsidery berlínského turnaje jsou Indové.

„Na olympijskou kvalifikaci pošleme nejsilnější tým, nejlépe připravené hráče a pokusíme se o olympiádu zabojovat,“ uvedl podle serveru iDnes manažer reprezentace Milan Fortuník.

Češi by mohli překvapit na úkor favorita. „Jsme moc rádi, že jsme ještě dostali šanci bojovat o olympijské hry. Máme sice v turnaji dva silné týmy, Kubu a Němce, ale ta možnost tu je a musíme ji využít,“ citoval smečaře Jiřího Popelku iDnes. „Dostat se do Londýna je můj sen. Dlouho jsem na tuto šanci čekal a uděláme vše, co bude v našich silách,“ dodal Popelka.

Šanci na to, že barvu české trikolóry uvidíme v Londýně také mezi kolektivními sporty, mají i české basketbalistky. Ty budou v istanbulské kvalifikaci od 25. června do 1. července bojovat o pět volných pozic s jedenácti týmy.

-ted-

líbil se ti článek?