Chci vyhrát, hlásí skikrosař Tomáš Kraus před SP v Harrachově

Oficiální
Oficiální
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Útok na vítězství v závodě Světového poháru na domácí půdě ohlásil skikrosař Tomáš Kraus. Pokusí se o ně o víkendu v Harrachově, kde musí projít sítem kvalifikace, až druhý den je programu finále. Závod SP se v Česku koná po sedmileté pauze.

Právě past kvalifikace ho polapila na posledním „svěťáku“ v dějišti příští olympiády, v Soči. Neprošel, a celkově skončil až na 54. místě. „Použil jsem starší typ lyží a nevyplatilo se to. Byly nejrychlejší před čtyřmi lety, ale dneska už se nevyrábějí,“ podotkl s nadhledem ostřílený borec s tím, že tragédii z výpadku v Rusku nedělá. „Něco podobného se už během kariéry stalo každému závodníkovi ze špičky,“ mávne rukou. „Během předolympijské sezony je potřeba testovat a riskovat víc než za rok,“ podotkl na téma olympiády dvojnásobný mistr světa a čtyřnásobný vítěz celkového pořadí SP.  

Týden poté, co si to ve Stromovce rozdali o republikové tituly senioři, přichází mistrovství ČR také v kategorii atletů-juniorů. V hale Otakara Jandery změří síly sportovci od 17 do 19 let. V Brně se pak basketbalistky Trutnova a domácího Valosunu představí ve finálovém turnaji Středoevropské ligy.

Z víkendového sportovního programu

Sobota

  • Harrachov: SP v akrobatickém lyžování – skikros, kvalifikace.
  • Praha: MČR juniorů v atletice (10:00, Stromovka).
  • Brno: Středoevropská liga basketbalistek - semifinále:
 Trutnov - ICIM Arad (15:00), Valosun Brno - DKSK Miskolc (17:30). 

Neděle

  • Harrachov: SP v akrobatickém lyžování – skikros (14:00). 
  • Praha: MČR juniorů v atletice (9:30, Stromovka).
  • Brno: Středoevropská liga basketbalistek –o 3. místo (14:00), finále (16:30).

Foto: www.tomaskraus.cz

líbil se ti článek?