Český klub fair play: Turnaj AŠSK

Fair Play
Fair Play
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Ve dnech 12. – 14. 2. 2013 se ve dvou klatovských tělocvičnách uskutečnilo republikové finále v basketbalu, které pro žáky věkové kategorie do 17 let uspořádala AŠSK ve spolupráci s místním Gymnáziem Jaroslava Vrchlického.

Finálového turnaje se zúčastnilo 6 týmů v každé kategorii (dívky, chlapci), které vyhrály v jednotlivých krajích a ještě se prokousaly následným eliminačním turnajem. Tentokráte nebyl ve hře jen republikový titul. Vítězové budou totiž reprezentovat Českou republiku na světovém mistrovství škol, které se uskuteční již na přelomu března a dubna na Kypru. 

Přestože motivace pro dosažení úspěchu byla veliká, všechna utkání proběhla v pěkné, sportovní atmosféře. Ani v utkáních, kde byl rozdíl ve výkonnosti velmi patrný, se slabší soupeř neuchyloval k faulům, úmyslnému zdržování hry, narušování průběhu utkání. 

Ocenění za sportovní čin převzali z rukou zástupce ČKFP chlapci z Jaroměře, kteří v utkání o konečné 5. místo odmítli přijmout kontumační vítězství, protože soupeř již neměl potřebný počet hráčů ke hře. Chtěli ale, aby se o konečném umístění rozhodlo na hřišti a tak k utkání nastoupili se stejným počtem hráčů jako soupeř. Boj o 5. místo nakonec prohráli.

EYOWF
líbil se ti článek?