Komise vybírala oblečení pro Český olympijský tým do Vancouveru

Vancouver 2010
Vancouver 2010
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Odborná komise složená ze špičkových sportovců a zástupců Českého olympijského výboru vybírala společně s návrháři Alpine Pro kolekci pro zimní hry ve Vancouveru, které se konají příští rok v únoru.

Po několikahodinovém sezení nad skicami a jednotlivými návrhy určila směr, kudy se bude další vývoj ubírat. Už nyní lze odtajnit, že u nástupových kompletů se pracuje s motivem kruhů v národních barvách. Alpine Pro vyvine a vyrobí pro Český olympijský tým nástupové, reprezentační i volnočasové oblečení včetně funkčního prádla, bot, batohů a dalších doplňků. Poprvé v historii českého olympismu vznikne speciální kolekce připravovaná na míru pouze pro olympioniky. Za Alpine Pro představila modely hlavní návrhářka Lucie Kuříková: „Při vytváření kolekce jsme se drželi především národních barev. Zároveň jsme chtěli vzhled něčím osvěžit a odlišit.“

V komisi zasedají místopředseda ČOV pro sport František Dvořák, olympijská vítězka Kateřina Neumannová, krasobruslař Tomáš Verner, skifař Ondřej Synek a parkurová jezdkyně Natálie Roučková. „Návrhy jsou velmi pestré, odpovídají našim představám. I z hlediska funkčnosti to bude velmi pěkná kolekce,“ řekl František Dvořák. „Jsem rád, že jsem do toho mohl zasáhnout. Na minulé olympiádě jsem přišel k hotovému, teď jsem něco vytvářel,“ těšilo Tomáše Vernera. „Oblečení slouží nejen na nástupy, sportovci ho nosí několik týdnů. Je třeba počítat s tím, že není na jedno použití. Moje doporučení se týkala spíše praktické stránky,“ dodala Katka Neumannová. Letní sportovci Ondřej Synek a Natálie Roučková přispěli pohledem „zvenku“. „Věřím, že náš názor byl přínosný, hodnotili jsme na návrhy jinou optikou,“ řekl Synek. Jeho kolegyně z komise měla mírně odlišný názor. „Spíš jsme tvořili koalice holky kluci – já s Katkou proti Ondrovi a Tomášovi,“ podotkla s úsměvem. V průběhu jara bude komise hodnotit oblečení ještě několikrát. Oficiálně bude kolekce představena na podzim, kdy bude zahájen i prodej olympijského sortimentu pro fanoušky.

líbil se ti článek?