ČOV a MŠMT vytvoří Koncepci rozvoje sportu v České republice

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Ministryni školství, mládeže a tělovýchovy Miroslavu Kopicovou navštívila v pátek 5. června delegace ČOV a seznámila ji se součastným stavem českého sportu a s výsledky Analýzy financování sportu, kterou nechal vypracovat její předchůdce Ondřej Liška.

První návštěvu ze sportovního prostředí u ministryně tvořil předseda ČOV Milan Jirásek, místopředseda ČOV pro ekonomiku a marketing Jiří Kejval, místopředseda ČOV pro sport František Dvořák a místopředseda ČOV pro olympismus Josef Dovalil.
Pro zlepšení součastného stavu se obě strany dohodly na společném vypracování Koncepce rozvoje sportu v České republice, kterou ČOV a MŠMT připraví. Vypracováním byl pověřen náměstek MŠMT pro sport Jan Kocourek a místopředseda ČOV Jiří Kejval.

„Jedná se o klíčový dokument, který v současné době chybí. Pozitivní je, že se na jeho přípravě bude podílet nejen Český olympijský výbor a Ministerstvo školství, ale i celé sportovní hnutí. Jedná se tedy o průřezový dokument, který by měl mít zásadní vliv na budoucnost českého sportu,“ prohlásil Milan Jirásek.

Předseda ČOV na závěr schůzky pozval ministryni školství, mládeže a tělovýchovy na Olympiádu dětí a mládeže, která se koná v Táboře 23. až 28. června. Jedná se o významnou sportovní událost, které se zúčastní přes 2000 dětí z celé republiky. Mezi nimi se jistě skrývají budoucí hvězdy českého sportu. Koncepce by měla i těmto sportovcům usnadnit jejich přípravu.

líbil se ti článek?