Ivan Hašek na půdě Českého olympijského výboru

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Nový předseda Českomoravského fotbalového svatu (ČMFS) a trenér reprezentace v jedné osobě Ivan Hašek se vydal do sídla Českého olympijského výboru, kde se setkal s předsedou ČOV Milanem Jiráskem.

Tématem byla mimo jiné připravovaná koncepce podpory sportu v České republice ministerstva školství, na které se podílí i ČOV. ČMFS tuto aktivitu podporuje.

Probírala se i účast našich fotbalistů na olympiádě v Londýně v létě 2012. „UEFA a FIFA (evropská a světová fotbalová federace, pozn. aut.) mají rozdílné názory na věkovou hranici účastníků, ale já věřím, že tahle diskuse dopadne k prospěchu kopané,“ řekl Ivan Hašek. „A budeme velmi rádi, když na hrách nastoupí i naše jednadvacítka. Rozehráno to máme dobře.“

Čeští hráči se mohou objevit i na juniorských olympijských turnajích. První příležitostí jsou Olympijské hry mládeže, jejichž premiérová edice je v plánu příští rok v Singapuru. Pod hlavičkou Evropských olympijských výborů se v roce 2011 bude konat EYOF (Olympijský festival evropské mládeže) v tureckém Trabzonu. Nominační kritéria jsou však velmi tvrdá.

V průběhu aktivní kariéry měl Ivan Hašek start na OH v Los Angeles v roce 1984 na dosah. Bohužel se nedočkal. Hry byly bojkotovány Sovětským svazem i ostatními státy východní Evropy (včetně Československa) a Kubou. „Z politických důvodů jsme nejeli. Dodnes mě to mrzí,“ uzavřel Hašek.

líbil se ti článek?