V Londýně se nelení, dny se krátí

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Ve Vancouveru intenzivně ladí detaily před startem únorové zimní olympiády, ale olympijské přípravy probíhají také v Londýně. Dny se totiž krátí – do zahájení olympijských her v roce 2012 totiž už schází necelých tisíc dní.

„Jsme spokojeni s tím, jak v Londýně pokračují s přípravou her,“ řekl po dvoudenní návštěvě britské metropole šéf koordinační komise MOV Denis Oswald. „Je skvělé, že v Londýně se poučili z praxe loňské olympiády v Pekingu a tyto zkušenosti rovnou integrují do příprav. Týká se to sportovišť, infrastruktury, zaměstnanců, přípravy města nebo programu dobrovolníků,“ podotkl Oswald.

Koordinační komise se v Londýně zaměřila zejména na řízení a plánování příprav, kromě špiček organizačního výboru LOCOG jednala také se zástupci vlády a londýnské radnice. Na pořadu dne byla témata jako služby sportovcům, prodej vstupenek, média, doprava a otázky spojené s paralympiádou.

Londýn byl zvolen pořadatelským městem letní olympiády 2012 na 117. zasedání MOV v červnu 2005 v Singapuru. Při hlasování porazil Paříž, New York, Moskvu a Madrid. V programu her bude 26 sportů a bude v nich bojovat asi 10 500 sportovců.

líbil se ti článek?