V Singapuru mezinárodní sportovní kemp s českou účastí

YOG 2010
YOG 2010
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

V dějišti prvního ročníku Mezinárodních olympijských her mládeže (YOG) proběhl od 6. do 12. prosince sportovní kemp i s českou účastí. Premiérová edice ambiciózního projektu se uskuteční příští rok v srpnu. Republiku zastupovali studenti sportovních gymnázií Jiří Vašíček (Zlín) a Martina Onderková (Vrbno pod Praděděm).

V průběhu kempu se účastníci zvaní organizačním výborem YOG seznámili s programem her, absolvovali semináře s olympijskou tématikou či fair play a setkali se se známými sportovci. Přinášíme vám dojmy našich zástupců.

Bylo tu 30 stupňů ve stínu, takže to byl pro nás zprvu trochu nezvyk. Organizátoři měli vše perfektně zařízené – jak dopravu, tak všechny výlety a podobně. Program byl velmi pestrý: od extrémních sportů po prohlídky různých částí města, např. Little India a China Downtown.

Dokonce přijeli Asafa Pawel, Michael Klim, Dexter Lee a Veronica Campbell Brown. Byla tam úžasná atmosféra. Měli jsme možnost ptát se na otázky, jaký je to pocit, když je někdo mistr světa nebo jaké je jejich oblíbené jídlo.

Všechno bylo založeno na týmové práci. Byli jsme rozděleni do skupin asi po dvanácti lidech. Kemp byl zaměřen hlavně na udržení olympijských hodnot mezi státy celého světa, vystihují ho tři slova Friendship, Excellence a Respect (přátelství, dokonalost a úcta). Tohle se vážně potvrdilo, byli jsme jak jedna velká rodina nehledě na rozdíly kultur či náboženství. Byl to zážitek na celý život, na který ani jeden z nás nikdy nezapomene.

líbil se ti článek?