Výkonný výbor ČOV: Poslední jednání ve starém složení

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Naposledy ve svém funkčním období zasedal Výkonný výbor Českého olympijského výboru (VV). Jedním z hlavních bodů byla příprava volebního zasedání Pléna ČOV. Delegáti zvolí ve čtvrtek 1. listopadu v Centru pohybové medicíny na pražském Chodově nového předsedu, čtyři místopředsedy a dalších patnáct členů VV. O nejvyšší funkci usiluje jediný kandidát – Jiří Kejval, současný místopředseda pro ekonomiku a marketing a zároveň šéf veslařského svazu. <a href="/2012/09/volebni-plenum-cov-kandidatky-uzavreny-devet-kandidatu-na-mistopredsedy/"> Podrobnější informace</a>,<a href="http://olympicweb.cz/cov/kandidati-volebniho-plena-2012/"> seznam kandidátů</a>. Výkonný výbor také schválil zprávu o české účasti na OH v Londýně.</p>

Předběžný rozpočet na rok 2013 počítá s výdaji 116 milionů

Český olympijský výbor by měl podle provizorního rozpočtu hospodařit v příštím roce s rozpočtem ve výši 116 milionů Kč. Nejvyššími položkami jsou příspěvky sportovcům na přípravu na OH (43 milionů), úhrada úrazového pojištění pro sportovní prostředí a plošné poplatky organizacím OSA a Intergram (necelých 25 milionů).

Na přípravu OH v Soči, účast mladých sportovců na olympijském festivalu v rumunském Brašově, přípravu republikových Olympijských her dětí a mládeže a sociální program ČOV vynaloží olympijský výbor přes 21 milionů Kč.

Zimní EYOWF v Brašově s 66 českými sportovci

V únoru příštího roku se v rumunském Brašově koná další ročník Evropského olympijského festivalu mládeže (EYOWF). Podle předběžných odhadů by měla česká výprava čítat téměř sedm desítek sportovců v osmi sportech a disciplínách (alpské disciplíny, biatlon, běžecké lyžování, skoky na lyžích, snowboarding, krasobruslení, rychlobruslení na krátké dráze, lední hokej). EYOWF proběhne ve dnech 17. – 22. 2. 2013.

líbil se ti článek?