V Soči už otestovali led, kde se o medaile budou bít Verner s Březinou

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

První ostrý test olympijských sportovišť v Soči provedli krasobruslaři. V tamní hale Iceberg (Ledovec), která bude hostit během olympiády také rychlobruslení na krátké dráze, se uskutečnil krasobruslařský Pohár federace.

Ruští krasobruslaři si tak mohli halu vyzkoušet jako úplně první, než na její led vkročí závodníci ze zahraničí. Příprava ledu na akci začala dva týdny před jejím konáním, shodou okolností – nebo možná záměrně – přesně pět set dní před vzplanutím olympijského ohně.

V hale byly nainstalovány speciální detektory teploty, aby organizátoři dokázali udržet teplotu ledu přesně v tom rozmezí, v jakém je pro krasobruslení zapotřebí: tedy mezi -4 a -4,5 stupni Celsia. Na zdejším ledě budou o olympijské medaile bojovat také Češi v čele s Michalem Březinou a Tomášem Vernerem.

Pohár federace byl už druhým testem ledu v Iceberg aréně. Ten první, ještě bez závodníků, se uskutečnil v květnu letošního roku. Plochu tehdy vyzkoušeli žáci jedné ze sportovních škol v Soči a také olympijská vítězka v tancích na ledě Taťjana Navková, která se stala ambasadorem pro Soči 2014. „Potěšil mě jak design haly, tak kvalita ledu. Olympijský park je skutečně skvělý, všechna sportoviště jsou netradiční a velmi pěkná,“ podotkla krasobruslařka.

V prosinci se v hale Iceberg uskuteční finále Grand Prix v krasobruslení, v únoru pak mistrovství světa v krasobruslení na krátké dráze.

líbil se ti článek?