Květa Pecková je členkou exekutivy Evropského hnutí fair play

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Předsedkyně Českého klubu fair play Květa Pecková zabodovala na mezinárodní půdě. Na osmnáctém Evropském kongresu fair play v italské Veroně byla zvolena do předsednictva Evropského hnutí fair play.

Předsedkyně Českého klubu fair play Květa Pecková zabodovala na mezinárodní půdě. Na osmnáctém Evropském kongresu fair play v italské Veroně byla zvolena do předsednictva Evropského hnutí fair play.

Na kongresu Pecková vystoupila s tématem Výchova k fair play ve školách. „Snažila jsem se jím navázat na téma kongresu konaného před dvěma lety v Praze. Cílem bylo poukázat na konkrétní kroky, které jsme za tu dobu udělali. Vycházela jsem také ze svých praktických zkušeností,“ prohlásila Pecková po návratu z Itálie.

Z dalších vystoupení ji zaujala zejména ta, z nichž byla poznat praxe a kde se hovořilo o konkrétních příkladech. Ocenila vystoupení Sylvie Schenkové z Transparency International, která mluvila na téma Správné vedení ve sportu i ve společnosti. „Referát se zabýval výchovou k fair play a jejími platnými a praktickými zásadami. Zaujal velkou dávkou praktických zkušeností,“ dodala Pecková.

Příští Evropský kongres fair play bude hostit v červnu příštího roku Istanbul.

líbil se ti článek?