Špičky MOV sledují přípravy Her

Londýn 2012
Londýn 2012
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Přípravy nadcházejících olympijských her, to je jedno z témat, jemuž se na svém zasedání v Dubaji věnoval výkonný výbor Mezinárodního olympijského výboru. Na pořadu dne nebyla jen nejbližší letní olympiáda 2012 v Londýně, ale také zimní hry 2014 v Soči a letní v Riu de Janeiru 2016.

Do startu letních olympijských her v Londýně zbývají zhruba dva roky a přípravy pokračují ve velmi vysokém tempu. Organizační výbor londýnských her LOCOG například oznámil, že veškeré letošní sportovní akce v jachtařském centru Weymouthu budou sloužit k otestování připravených plánů a k zjištění, kde jsou rezervy, jež je možné vylepšit. LOGOC během roku uspořádá také řadu akcí, které budou mít vysokou atraktivitu pro veřejnost: mají se mimo jiné týkat dobrovolníků nebo vstupenek na Hry.
 
Ruské město Soči se ujme olympijské vlády za čtyři roky, když převzalo pomyslnou zimní štafetu od kanadského Vancouveru. Exekutiva MOV vyslechla zprávu koordinační komise, která pod vedením Jeana-Clauda Killyho navštívila ruskou metropoli v polovině dubna. Killy zdůraznil hmatatelný posun kupředu, který komise zaznamenala na všech lokalitách. „Těší nás, že organizátoři v Soči načerpali hodně poznatků z únorových olympijských her ve Vancouveru a jak tuto zkušenost okamžitě implementují do přípravných prací,“ zdůraznil výkonný ředitel MOV pro olympijské hry Gilbert Felli.
 
Brazilské Rio de Janeiro se stalo hostitelem letních her 2016 teprve v loňském roce, takže přípravy jsou na začátku. Nawal El Moutawakel, který se v lednu stal šéfem organizačního výboru, ovšem zdůraznil, že od té doby se už stihlo udělat množství práce – jeho tým například vyrazil získávat zkušenosti do Vancouveru, podobně jako organizátoři ze Soči a z Londýna. Podrobnější zprávu o stavu příprav dostanou členové exekutivy MOV z Ria příští měsíc během první návštěvy koordinační komise v brazilské megalopoli.

 
-ted-


líbil se ti článek?