Vládní škrty v rozpočtu přípravu Londýna 2012 neovlivní

Londýn 2012
Londýn 2012
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Ve Velké Británii se po volbách a nástupu nové koaliční vlády šetří. Rozpočet na přípravu letních olympijských her 2012 v Londýně se má zmenšit o 27 milionů liber. Projekt Her to ale neovlivní, řekl John Armitt z Olympic Delivery Authority, která má přípravu olympiády na starosti.

Ministerstvo kultury, médií a sportu oznámilo celkový redukční balíček ve výši 88 milionů liber, který se dotkne i dalších státních organizací UK Sports, Sport England nebo nové antidopingové agentury UKAD.
 
Tyto organizace budou hospodařit s rozpočty sníženými o 61 milionů liber, společně s 27 olympijskými miliony vychází konečná redukovaná suma na zmíněných 88 milionů. Samo ministerstvo seškrtalo svůj rozpočet o tři procenta.
 
Podle kuloárních informací se představitelé organizačního výboru Her obávali, že škrty na přípravu olympiády budou vyšší. V celkovém rozpočtu 9,3 miliardy liber ale jde o relativně nevýznamnou sumu, zdůraznil britský sportovní novinář Duncan Mackay. Šetřit se má hlavně na administrativních výdajích a na přijímání nových zaměstnanců.
 
„Díky velmi přísné kontrole financí a výdajů jsem přesvědčen, že zmíněných 27 milionů liber letos ušetříme,“ řekl Armitt s tím, že nemá žádné obavy. „Olympijský projekt je ve velmi dobré ekonomické kondici,“ doplnil ho šéf organizačního výboru Sebastian Coe.
 
Škrty oznámil v pondělí nový kancléř George Osborne v rámci celkového balíčku redukcí veřejných výdajů. Ten v Británii dosáhl částky 6,2 miliardy liber.
 
S využitím Sport Interm
-ted-

líbil se ti článek?