Elektrická rozvodna v Olympijském parku získala ocenění architektů

Londýn 2012
Londýn 2012
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Hlavní rozvodna, která bude během letních olympijských her v Londýně 2012 dodávat elektrickou energii Olympijskému parku, se už nyní může pochlubit prestižním oceněním. Zaujala totiž svým architektonickým zpracováním.

Rozvodna, která byla uvedena do provozu v říjnu loňského roku, byla totiž vyhlášena Komerční a průmyslovou stavbou roku. Objevila se také mezi kandidáty na cenu Projekt roku.
 
„Není to jen budova, která zásobuje elektřinou Olympijský park, ale je to také unikátní architektonický kousek v jeho srdci,“ řekl Simon Wright, který šéfuje přípravám olympijské infrastruktury. „Zisk této ceny je významným úspěchem pro všechny, kdo se podílí na projektování a designu našich projektů. Je důkazem, že dokážeme špičkově připravit nejen klíčové stavby, ale také všechny provozní budovy,“ dodal.
 
Hlavní rozvodna, kterou vybudovala společnost  EDF Energy Networks, byla první dokončenou budovou Olympijského parku. Již nyní zásobuje energií Olympijský stadion a stavby dalších lokalit ve Stratford City.

-ted-
S využitím London2012.com

líbil se ti článek?