Plénum ČOV má nový termín i místo: Volit by se mělo 10. listopadu v O2 universum

ČOV
ČOV
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Odložené volební Plénum Českého olympijského výboru (ČOV) by se nově mělo konat 10. listopadu 2020 od 10:00. Změní se i místo, Českou národní banku vystřídá 02 universum v Praze. Shodl se na tom Výkonný výbor ČOV na svém čtvrtečním on-line zasedání.

„Vypsali jsme podle stanov nejbližší možný termín,“ upozornil předseda ČOV Jiří Kejval. Důvodem je skutečnost, že mandát vedení ČOV končí již 26. října. „Nikdo neumí předvídat, jaká bude situace za měsíc, ale 02 Universum nám dává svými rozlehlými prostory a jejich flexibilitou daleko větší možnosti na konání Pléna i v případě dalších vládních opatření v souvislosti s epidemií nemoci COVID-19,“ řekl Jiří Kejval.

 
Výkonný výbor ČOV se rovněž rozhodl upravit volební řád a navýšit počet volených členů na pozice místopředsedů i členů Výkonného výboru. Namísto původních tří místopředsedů se budou volit čtyři a do Výkonného výboru bude zvoleno 10 zástupců místo původního návrhu sedmi volených členů. Případní kandidáti na rozšířená místa se budou moci v příštích dnech nově přihlásit.

„Původní návrh byl motivován doporučeními Mezinárodního olympijského výboru a projektem zaměřeným na udržitelnost a dobrou správu sportovních spolků. Ale vyslyšeli jsme hlasy z Pléna a přání některých našich členů,“ vysvětlil Kejval.

líbil se ti článek?