Nezlomní olympionici: Nezůstat na suchu! Slalomáře Prskavce kropí manželka

Lifestyle
Lifestyle
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Musel se přizpůsobit nouzovému stavu. Vodní slalomář Jiří Prskavec tak musel častěji trénovat doma na speciálním pádlovacím stroji. Sám byl překvapen, jak se příprava před domem na zahradě přiblížila skutečnému závodění.

Pandemie koronaviru zasáhla všechny sportovce včetně vodních slalomářů. „V omezené míře jsme mohli trénovat na vodě. Řadu tréninků jsem ale odjel doma, kam si ale kanál vzít nemůžu,“ říká Jiří Prskavec, který usedl ve výstroji na vodu na speciální pádlovací stroj a usilovně trénoval.

V jednu chvíli ho manželka Tereza začala kropit zahradní hadicí. „Byla to taková sranda, ale na druhou stranu, když jsem měl na sobě věci na vodu, tak mě až překvapilo, jak moc mě to přiblížilo závodění. Už jen ten pocit, že mám mokrou tu trubku, za kterou držím pádlo, byl hodně reálný a že mám vodu v obličeji, je vlastně taky normální,“ směje se bronzový olympijský medailista.

Na zahradě měl kromě manželky i fanouška v podobě malého syna Jiříka, pro kterého je velkým zážitkem vidět tátu v akci. „Jak mám doma pádlovací stroj, tak je to pro něj zajímavější, než všechny ostatní hračky a zkoumá ho,“ prozrazuje Prskavec. Láska k vodnímu slalomu se v téhle rodině přenáší z generace na generaci, tak není divu, že se nejmladší Jiří Prskavec tolik zajímá o tatínkovu práci.

Foto: Barbora Reichová/ČOV

líbil se ti článek?