Další splněný sen. Kajakářka Eliška si zatrénovala s Josefem Dostálem

Oficiální
Oficiální
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Česká olympijská nadace dlouhodobě plní dětské sny. V rámci akce Vánoční strom splněných přání umožnila mladé kajakářce Elišce potkat se s olympijským medailistou a mistrem světa Josefem Dostálem. Jeden z nejlepších českých kajakářů provedl Elišku po loděnici v pražské Dukle, předal pár cenných rad a společně si také zatrénovali na vodě.

„Česká olympijská nadace mi pomáhá už pět let. Můžu díky tomu jezdit na soustředění, závody a pořídit si kvalitnější vybavení,“ řekla Eliška, která se ke kanoistice dostala přes svého bratra.

„Líbilo se nám, že je to všestranný sport. Chodíme plavat, běhat, do posilovny… Kombinuje to více sportů dohromady.“

S Dostálem se Eliška potkávala už na kanoistických závodech, ale poprvé měla možnost si s ním v klidu popovídat a zatrénovat si. Ze setkání byla nadšená. Josef ji ukázal loděnici, pak spolu mluvili o stylu tréninků i přípravy a na závěr se jeli společně projet na Vltavu.

Zážitek? Obrovský. „Pepa mi dal pár rad, jak být rychlejší na startu. Taky mě naučil, jak jezdit ve vlnách. To mi zatím moc nejde,“ povídala.

„Eliška je super holka, hodně jsme si spolu povídali. Jsem rád, že jsem mohl pomoct a předat pár svých zkušeností,“ dodal Josef Dostál.

Česká olympijská nadace podporuje děti ve věku 6 až 18 let, kterým ve sportování brání nedostatek financí. Za sedm let už rozdělila přes 13 milionů korun. A plní také sny – kromě Elišky si už letos své přání splnila také skupinka plavců při společném tréninku s olympioničkou Simonou Kubovou (Baumrtovou) nebo mladá krasobruslařka Terezka, jež si zatrénovala pod vedením Tomáše Vernera. Více splněných přání najdete ZDE.

líbil se ti článek?