Český olympijský výbor přesunul další plánované akce, s olympiádou nadále počítá

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Český olympijský výbor respektuje rozhodnutí vlády a přesouvá další plánované akce s účastí nad 30 osob, které měly proběhnout v příštím měsíci. Konkrétně jde o předávání cen fair play za rok 2019 spojené se seminářem Fair play jako životní postoj, které se mělo konat 2. dubna. Na neurčito je přesunuta také akce Trenérka a cvičitelka roku 2019, jež měla proběhnout 6. dubna.

Již dříve Český olympijský výbor přesunul tradiční společenské setkání Českého klubu olympioniků plánované na pátek 20. března 2020 a na podzimní termín se posouvá také Sympozium sportovní medicíny v Dřítči (19. – 21. března 2020), na jehož organizaci se ČOV podílí a které by se nově mělo konat od 5. do 7. listopadu.

„Vývoj pečlivě sledujeme a věříme, že tato opatření budou mít pozitivní dopad a že se co nejdříve všechno vrátí do normálu,“ řekl Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru.

Přípravy na Tokio běží podle plánu

Český olympijský výbor se dál bez jakéhokoliv omezení připravuje na olympijské hry a jejich start 24. července v Tokiu. „Jsme v úzkém kontaktu se všemi organizacemi, jak s Mezinárodním olympijským výborem, s japonskými organizátory a dalšími institucemi a s žádnou jinou variantou nepočítáme. Máme i nadále plnou důvěru v opatření a kroky, které se kvůli výskytu koronaviru dělají po celém světě,“ uvedl Jiří Kejval. „Všechny zprávy o případném odložení či dokonce zrušení olympiády jsou nyní naprosto liché,“ upozornil.

Pokračuje také příprava medicínského zabezpečení české výpravy. „Odeslali jsme dokumenty lékařů a organizační výbor nám oficiálně sdělil, že je všechno v pořádku,“ ujistil šéflékař českého týmu Jiří Neumann. „Nyní čekáme na oficiální povolení japonského ministerstva zdravotnictví, že mohou vykonávat lékařskou činnost na území Japonska po dobu konání her,“ doplnil lékař.

Dnes také vzplál olympijský oheň v Olympii, byť s omezeným počtem přítomných osob. „S organizátory jsme v úzkém kontaktu a čekáme na vývoj příštích dní. Přípravy na olympijské hry běží přesně podle plánu a s možností, že se nebudou konat nebo budou přesunuty, vůbec nepočítáme,“ řekl Martin Doktor, sportovní ředitel Českého olympijského výboru a šéf výpravy pro Tokio 2020.

líbil se ti článek?