Nominujte na ocenění Trenérka, cvičitelka roku 2019

Rovná příležitost
Rovná příležitost
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Ženy, které mnoho let vedou děti ke sportu. Profesionálky, jež pomohly vyrůst sportovním talentům. Dámy, které se věnují trénování a výchově různých věkových kategorií napříč sportovním spektrem, znovu ocení Komise rovných příležitostí ve sportu Českého olympijského výboru – a to v rámci slavnostního vyhlášení Trenérka, cvičitelka roku 2019. A nejen to! Tentokrát převezme ocenění i muž, který se zasloužil o rozvoj sportu žen.

Český olympijský výbor ve spolupráci s Komisí rovných příležitostí ve sportu ČOV oceňuje přínos trenérek a cvičitelek již od roku 2007. Za rok 2019 je možné nominovat do čtyř různých kategorií. Novinkou je právě Ocenění za přínos sportu žen. „V této kategorii hledáme muže, který se výrazně zasloužil o rozvoj sportu žen,“ říká Naděžda Knorre, předsedkyně komise. „ Může se například jednat o trenéra, který vychoval generace sportovkyň, o člověka, jenž prosazuje rovné příležitosti ve sportu, podporuje aktivní činnost žen ve sportu v různých oblastech a na jakékoli úrovni a tak dále.“

Nominace běží

Dalšími kategoriemi jsou Dobrovolná celoživotní činnost trenérky/cvičitelky, která je určena ženám, jež se dlouhodobě věnují sportování dětí, mládeže nebo dospělých na rekreační či výkonnostní úrovni a sportu pro všechny. Dále pak Profesionální trenérka/cvičitelka s mimořádnými dlouhodobými úspěchy a v kategorii Objev roku bude oceněna trenérka, která v roce 2019 dosáhla výjimečného úspěchu.

Nominovat osobnosti lze až do 24. února 2020 prostřednictvím online formuláře, který naleznete ZDE.

Nominace je možné podávat pouze prostřednictvím střešních sportovních organizací, jako jsou Česká unie sportu, Česká obec sokolská, Česká asociace sportu pro všechny, Sdružení sportovních svazů České republiky nebo další. Ocenění nelze přidělit opakovaně trenérkám a cvičitelkám vyznamenaným v uplynulých letech. Všechny oceněné osobnosti obdrží vedle upomínkových dárků také pamětní list.

líbil se ti článek?