Olympijský oheň v Karlovarském kraji uhasl, bodování ovládl poosmé Liberecký kraj

ODM 2020
ODM 2020
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Hry IX. zimní olympiády dětí a mládeže jsou u konce. Sportovní program napsal svou poslední kapitolu hned na devíti sportovištích, pomyslnou tečkou bylo hokejové finále, ve kterém si Moravskoslezský kraj hravě poradil s Královéhradeckým. Na čele bodování krajů se udržel Liberecký kraj, který tak ZODM vyhrál poosmé v historii. Olympijskou štafetu při večerním závěrečném ceremoniálu v KV Areně převzal Olomoucký kraj, který v roce 2021 uspořádá letní Olympiádu dětí a mládeže.

Vítězové třetího a čtvrtého soutěžního dne si medaile a poháry převzali ve slavnostní atmosféře večer v KV Areně, která hostila závěrečný ceremoniál. „Sněhové podmínky ještě týden před akcí byly kritické. Ale organizátorům se podařil zázrak, v rekordním čase výborně připravili sportoviště a i počasí nám nakonec přálo. Všechny závody se odjely podle plánu a byla to nádherná olympiáda,“ okomentoval s úsměvem místopředseda ČOV Filip Šuman, který olympioniky a jejich doprovod v průběhu večera pozdravil po boku hejtmana Karlovarského kraje Petra Kubise, zástupců pořadatelských měst nebo sportovní legendy Dominika Haška.

„Olympiáda dětí a mládeže 2020 se zapíše mezi nejprestižnější sportovní akce v Karlovarském kraji za celou jeho historii. Děkuji nejen našim, ale všem sportovcům za jejich nasazení, úžasné výkony a za výsledky, kterých dosáhli. Moc vám přeji, abyste měli úspěch nejen na dalších olympiádách dětí a mládeže a jiných sportovních akcích, ale i na velké olympiádě. Ocenit musím podporu Českého olympijského výboru, partnerů, pořadatelských měst. A bez koho by se olympiáda skutečně neobešla, jsou organizátoři, dobrovolníci a další obětavci, protože neváhali vzít do ruky lopaty a vyčarovali zasněžené tratě i z toho mála sněhu, který byl,” dodala předsedkyně Řídicího výboru ODM Jana Mračková Vildumetzová, která se radovala z nečekaného medailového zisku olympioniků z Karlovarského kraje. Ti celkem vybojovali 24 medailí.

Ještě než program v KV Areně vyvrcholil koncertem hudebníka Thoma Artwaye, představil se veřejnosti pořadatelský kraj Olympiády dětí a mládeže 2021. Pomyslnou štafetu od karlovarských organizátorů převzal náměstek hejtmana Olomouckého kraje Petr Vrána, který všechny závodníky a trenéry pozval na Hanou.

Další fotografie naleznete na Flickru.

líbil se ti článek?