ČT bude vysílat olympijské hry až do roku 2024

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Česká televize získala vysílací práva na další olympijský cyklus, a tak se diváci mohou těšit na přímé přenosy nejen z letošních olympijských her v Tokiu, ale také ze zimních olympijských her v Pekingu 2022 a dalších letních her v Paříži 2024.

„Je to skvělá zpráva pro všechny sportovní fanoušky,“ řekl Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru. „Česká televize je pro nás klíčový partner pro komunikaci olympijských her a českých sportovců. Při získávání práv to má na televizním trhu stále těžší a my se společně snažíme, aby divák měl z olympijských her co nejlepší zážitek a viděl co nejvíce českých sportovců. Proto třeba pro blížící se olympijské hry v Tokiu obsah společně i vytváříme a plánujeme českou stopu vysílat také přes HBBTV a internetové platformy.“

Česká televize získala znovu sublicenci od společnosti Discovery. Vysílání olympijských her plánuje tradičně na kanálu ČT Sport a díky navýšení povolených přenosových hodin by českým divákům nemělo uniknout nic podstatného.

„Olympijské hry vysíláme už od roku 1956 a vždy jsme usilovali o to, aby diváci nepřišli o možnost sledovat je ve volném televizním šíření. Po dlouhých jednáních se nám podařilo dospět k dohodě a uzavřít sublicenční smlouvy také pro další olympijský cyklus zahrnující zimní hry v Pekingu a letní hry v Paříži. Navzdory všem změnám na evropském televizním trhu tak může právě Česká televize i nadále přinášet tuzemským divákům neopakovatelnou atmosféru největších sportovních svátků planety,“ uvedl generální ředitel Petr Dvořák na webu České televize. Kompletní zprávu najdete ZDE.

líbil se ti článek?