Olympiáda dětí a mládeže v Karlovarském kraji brzy odstartuje. Fanděte na místě i u televizních obrazovek

ODM 2020
ODM 2020
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

V neděli 19. ledna 2020 začínají Hry IX. zimní olympiády dětí a mládeže v Karlovarském kraji. Výpravy sportovců ze všech 13 krajů a hlavního města se představí v karlovarské KV Areně během slavnostního zahajovacího ceremoniálu. Mladí olympionici se utkají nejen v zimních sportech po celém regionu. Přenosy ze zahajovacího ceremoniálu i soutěžních dnů přinese již počtvrté ČT Sport v rozsahu až 8 hodin denně. Do sportovních areálů, na ceremoniály i do Olympijského domu zve Karlovarský kraj všechny fanoušky, kteří společně s maskotem – veverkou Čiperkou mohou dovést sportovce k těm nejlepším výkonům.

Zahajovací ceremoniál, který mohou lidé sledovat prostřednictvím programu ČT Sport, začne od 15 hodin v karlovarské KV Areně. Moderuje jej Libor Bouček, hlavní hudební hvězdou bude zpěvák Mikolas Josef, který ČR reprezentoval na hudební soutěži Eurovize. Do krasobruslařské show se zapojí krajské oddíly se slavnými krasobruslaři Michaelou Lucií Hanzlíkovou a Tomášem Vernerem. Medailový ceremoniál se následně bude konat v úterý 21. ledna od 18:30 před Olympijským domem u hotelu Thermal. V rámci ceremoniálu proběhne předání medailí vítězům prvních dvou soutěžních dní a večer bude zakončen ohňostrojem. „Srdečně zveme všechny fanoušky, rodiče, spolužáky a kamarády, aby přišli podpořit sportovce z našeho kraje, ale také ze všech ostatních regionů. Jsou to právě fanoušci, kteří dokáží vytvořit skvělou sportovní atmosféru a doslova hnát sportovce za co nejlepším výsledkem. Olympioniky podpoří samozřejmě i maskot, veverka Čiperka, přítomná pokaždé v centru olympijského dění. Moc se těšíme a věříme, že si olympiádu společně naplno užijeme,“ uvedla předsedkyně řídicího výboru akce Jana Mračková Vildumetzová.

Česká televize nabídne živé vysílání a reportáže ze všech sportovišť

Již od roku 2017 vysílá z akce živé přenosy ČT sport. I letos se mohou fanoušci těšit na přenosy z různých sportovišť, na známé sportovní hosty v olympijském studiu a samozřejmostí je i živý přenos ze slavnostního zahájení, který poběží na iVysilani. „Mládežnický sport si zaslouží pozornost a Česká televize mu ji dlouhodobě a ráda věnuje. I letošní hry zimní Olympiády dětí a mládeže proto pojmeme jako významnou sportovní událost, která si zaslouží speciální vysílání. Tak jako u akcí profesionálního sportu budeme mít studio po celou dobu konání přímo v místě dění a přenosy budeme vysílat živě. A to navíc každý den z jiné lokace. Naše mobilní terénní studio propojí vysílání z dějiště i ze zákulisí her,“ vysvětluje výkonný ředitel programu ČT sport Jiří Ponikelský.

Aktuální informace o výsledcích přinese také mobilní aplikace

Kromě oficiálního webu ODM si mohou účastníci i fanoušci stáhnout aplikaci a veškeré informace o dění na největší multisportovní akci mít přehledně v mobilu. „Olympiáda dětí a mládeže je neustále se vyvíjející projekt, každým rokem se ji snažíme vylepšovat jak pro sportovce, tak i pro fanoušky. Proto jsme přistoupili i k vývoji mobilní aplikace, která uživatelům usnadní přístup k informacím,“ okomentoval místopředseda ČOV Filip Šuman. Již nyní je možné aplikaci stáhnout v Google store a App store pod názvem ODM2020.

V souladu s olympijskou tradicí se nejúspěšnější sportovci dočkají prvního ocenění přímo na sportovištích, kde proběhnou květinové ceremoniály. Šest nejlepších sportovců z každého závodu obdrží diplom a plyšového maskota, veverku Čiperku, a dárky od partnerských měst. Mladí talenti budou bojovat o medaile v 12 sportech. Odpočinout si nebo načerpat nové informace mohou účastníci v Olympijském domě v Thermalu, který nabídne každý den zdarma program pro veřejnost.

Veškeré novinky a informace k olympiádě najdete na webu a sociálních sítích Olympiády dětí a mládeže

  • WEB - odm.olympic.cz
  • FACEBOOK - @olympioniciODM
  • INSTAGRAM - @odm.gang
líbil se ti článek?