Milan Jirásek převzal ocenění Evropských olympijských výborů

Oficiální
Oficiální
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Za svůj dlouholetý přínos olympijskému hnutí, propagaci hodnot sportu nejen v České republice, spolupráce evropských národních olympijských výborů a zapojení se veřejnosti do sportu na všech úrovních převzal Milan Jirásek, předseda Českého olympijského výboru v letech 1996–2012, na Valném shromáždění Evropských olympijských výboru ve Varšavě ocenění EOC Laurel Awards.

„Ocenění Evropských olympijských výborů si velice vážím. Při jeho převzetí jsem si uvědomil, že jsem měl vždy velké štěstí na kompetentní, kreativní a pro věc zapálené spolupracovníky a také na dobré a férové přátele. Jedině díky nim jsem přebíral ve Varšavě Laurel Awards, a proto jim za jejich spolupráci velice děkuji,“ uvedl Milan Jirásek.

Předchozí předseda Českého olympijského výboru se jako aktivní sportovec pustil do sportovní medicíny. V tomto oboru pomohl řadě sportovců, doprovázel lyžaře na vrcholných akcích a byl aktivním bojovníkem proti dopingu. Brzy se také do sportovního pole zapojil jako funkcionář, v roce 1996 se stal předsedou Českého olympijského výboru, jako člen exekutivy se zapojil i do činnosti Evropských olympijských výborů.

„Vždy také silně věřil v sílu sportu a olympijských hodnot,“ dodal Jiří Kejval, současný předseda Českého olympijského výboru. „Nepodporoval jen vrcholový sport, ale také aktivity Olympiády dětí a mládeže, Českého klubu olympioniku, Českého klubu fair play, Komise rovných příležitostí ve sportu a mnohé další.“

Milan Jirásek v minulosti převzal také nejvyšší individuální vyznamenání Mezinárodního olympijského výboru, Olympijský řád, které se uděluje od roku 1974 za mimořádné zásluhy o rozvoj sportu a olympismu.

líbil se ti článek?