Olympionici jsou zpět ze Singapuru

YOG 2010
YOG 2010
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Celé nedělní dopoledne se vraceli čeští sportovci z prvních Olympijských her mládeže. Ze Singapuru dorazili s přestupem a dvěma spoji: jedno letadlo přiletělo ráno z Frankfurtu, druhé krátce po poledni z Mnichova. „Cesta proběhla bez problémů. Jen jsme se zdrželi při odbavení v Praze, museli jsme hlásit ztracená zavazadla,“ hlásil Petr Hrubec, generální sekretář Českého olympijského výboru.

Česko si připsalo sedm medailí: zlato mají judista David Pulkrábek a tenista Jiří Veselý (společně s Britem Goldingem ve čtyřhře). Stříbro vybojovali Gábina Vognarová (střelba ze vzduchovky na 10 metrů) a kanoistka Pavlína Zástěrová (slalom). Ve stejné disciplíně získal bronz Jiří Prskavec. Bronzový skončil diskař a český vlajkonoš Jaromír Mazgal. Třetí byla i plavkyně Barbora Závadová v polohovém závodě na 200 metrů.

„Tvrdě jsme trénovali, byl jsem dobře připravený. Kdo se v mých letech dostane na olympiádu. Jsem za to strašně vděčný. Jsem rád, že jsem přivezl medaili,“ těšilo Davida Pulkrábka, olympijského vítěze a velkou naději českého juda.

Ač měli za sebou dlouhou a únavnou cestu, tvářili se mladí olympionici spokojeně. „Překvapilo mě pojetí Her, vše bylo veliké a profesionální. Diváci skvěle fandili. I díky nim jsem získal medaili,“ svěřil se Jiří Prskavec, bronzový kanoista.

 
líbil se ti článek?