Nenechte si ujít jubilejní desátý ročník republikového finále Odznaku všestrannosti!

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Exhibice známých sportovců, výkony mladých talentů a jedinečná atmosféra. Užijte si 5. a 6. září v Brně začátek nového školního roku sportovně v rámci desátého ročníku republikového finále Odznaku všestrannosti, který je součástí projektu Sazka Olympijský víceboj. Těšit se můžete na sportovně nadané školáky z celé republiky, autogramiádu olympioniků a bohatý sportovní program. Vstup do areálu i na doprovodné akce je zdarma.

Vyvrcholení sportovní sezóny školáků základních škol a nižších ročníků gymnázií proběhne na brněnském sportovním stadionu pod Palackého vrchem. Finále Odznaku všestrannosti, které probíhá jako zahajovací událost k pátému ročníku Evropského týdne sportu, začíná slavnostním zahájením ve čtvrtek v 9:00 a končí v pátek odpoledne vyhlášením vítězů. Akce se pravidelně účastní více než 600 žáků z celé republiky, kteří celý rok pilují jednotlivé disciplíny. I přes velkou konkurenci talentovaných dětí obhájila v loňském roce první místo již počtvrté Základní škola Oskol Kroměříž. Podaří se jim triumfovat i letos?

Olympijská exhibice a sportování pro veřejnost

Děti se během dvou dnů utkají celkem v deseti disciplínách, jako je například skok daleký, sprint na 60 metrů, shyby či kliky. “Na programu letošního jubilejního ročníku jsme si dali obzvlášť záležet. Jsme rádi, že mladé závodníky přijede podpořit více než šest desítek členů Českého klubu olympioniků. Mezi nimi například David Svoboda, olympijský vítěz v moderním pětiboji, nebo jeho jmenovec Květoslav Svoboda, jeden z nejúspěšnějších českých plavců v historii,” říká Petr Marinčić, sportovní manažer projektu. “Naší specialitou je také exhibice známých sportovců. V disciplínách Odznaku všestrannosti se mezi sebou utkají například triatlonista Filip Ospalý nebo bývalý sdruženář Ladislav Rygl mladší,” dodal Marinčić. Na olympijskou exhibici se mohou diváci těšit hned první den od 17:15.

Pod hlavičkou České olympijské nadace, která pomáhá plnit dětské sportovní sny, bude připravena #BeActive vesnička s nabitým sportovním programem. Pro návštěvníky je připravena například exhibice na trampolíně nebo autogramiáda nejúspěšnějšího cyklisty paralympijské historie Jiřího Ježka. Také v rámci #BeActive vesničky je možné si vyzkoušet, jaké to je sportovat s handicapem. V programu je mimo jiné basketbal na vozíku, handbike či běh poslepu.

Republikové finále Odznaku všestrannosti je oslavou sportu. Projekt založili před deseti lety olympijští vítězové Roman Změlík a Roman Šebrle, aby motivovali děti ke sportovní všestrannosti a překonávání sebe sama. Odznak všestrannosti je dlouhodobě součástí projektu Sazka Olympijský víceboj.

líbil se ti článek?