Představoval jsem si Krpálka, zasnil se český vlajkonoš na Evropském olympijském festivalu mládeže

EYOF 2019
EYOF 2019
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

V hlavním městě Ázerbájdžánu zažehl olympijský oheň. Evropský olympijský festival mládeže 2019 tak může oficiálně začít. Českou výpravu dvaadevadesáti sportovců vedl vlajkonoš Adam Kopecký, dorostenecký mistr Evropy v judu.

„Myslel jsem na Lukáše Krpálka v Riu. Vždycky jsem si přál, abych byl někdy na jeho místě. A tady se mi to splnilo,“ popsal své pocity judista Adam Kopecký. Titul evropského šampiona ve své věkové kategorii získal teprve před dvěma týdny. V Baku by rád svou pozici potvrdil. „Chci si to tady užít, zajít fandit ostatním a rád bych přivezl nějakou medaili,“ řekl Kopecký, který pochází z Mladé Boleslavi.

Slavnostní ceremoniál doplnila interaktivní videoprojekce v doprovodu tanečníků, akrobatů a ohňostrojů. Kromě nástupů jednotlivých výprav nechyběly ani olympijská hymna a slavnostní slib. Oheň vzplál z rukou olympijského vítěze z Atén, zápasníka Farida Mansurova.

Záznam celého zahajovacího ceremoniálu najdete ZDE.

První zápasy a první výhry

Na 2500 sportovců čeká nyní šest dní bojů o medaile. Celkem se utkají v deseti sportech, Česko má zástupce v judu, zápase, plavání, cyklistice, tenisu, sportovní gymnastice, atletice, ženském basketbalu i házené a mužském volejbalu.

Česká výprava už má za sebou první tréninky, tenisté dokonce už i první zápasy s vítězným koncem. Linda Klimovičová, Hynek BartoňDominika Šálková postoupili do druhého kola. V pondělí vstoupí do bojů také atleti a všechny kolektivní sporty.

líbil se ti článek?