Na Evropském olympijském festivalu mládeže v Baku bude Česko reprezentovat 93 sportovců

EYOF 2019
EYOF 2019
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Výprava třiadevadesáti mladých talentovaných sportovců odletí v sobotu 20. července z kbelského letiště v Praze na Evropský olympijský festival mládeže (EYOF). Ten se koná v ázerbajdžánském Baku od 21. do 27. července a hostit bude na 3600 účastníků z 50 zemí. Český tým bude navazovat na maďarský Györ, ze kterého sportovci před dvěma lety přivezli osm medailí.

Pro hlavní město Ázerbajdžánu není pořádání olympijské akce novinkou. V roce 2015 se zde konala vůbec první edice Evropských her. „V Baku se před čtyřmi lety podařilo organizátorům uspořádat Evropské hry velmi dobře, v mnohém se rovnaly samotné olympiádě. Doufám, že se jim podobnou atmosféru podaří vytvořit i letos pro mládež,“ říká šéf české mise Martin Doktor.

Česko bude mít v Baku zastoupení v judu, zápase, plavání, cyklistice, tenisu, sportovní gymnastice, atletice, ženském basketbalu i házené a mužském volejbalu. Během poslední edice letního festivalu v Györu (více zde) slavili úspěchy například atleti, plavci nebo judisté. Právě pro judisty může být motivací také to, že zápasit budou na stejném sportovišti, na kterém v roce 2015 vybojoval Lukáš Krpálek stříbrnou medaili.

Na Evropském olympijském festivalu mládeže se utkávají sportovci ve věku 14 až 18 let. Festival se koná vždy v lichý rok v zimě i v létě, letos v únoru přivezla výprava ze Sarajeva dva cenné kovy. Akce má parametry olympijských her – nechybí slavnostní zahajovací a závěrečné ceremoniály, státní hymny či zapálení olympijského ohně.

Novinky nejen ze zákulisí sledujte zde na webu a také nezapomeňte sledovat i naše další komunikační kanály:

Facebook Českého olympijského týmu

Instagram Českého olympijského týmu

Twitter Českého olympijského týmu

Youtube Českého olympijského týmu

líbil se ti článek?