Začíná celosvětový prodej vstupenek na olympijské hry v Tokiu

Tokio 2020
Tokio 2020
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Přesně 400 dnů před startem olympijských her v Tokiu 2020 začal celosvětový prodej vstupenek. Lístky na ceremoniály a soutěže je možné zakoupit od čtvrtka 20. června. Oficiálními prodejci pro Českou republiku jsou cestovní kanceláře IBTravel a Invia.cz, které nabízejí jak samostatné vstupenky, tak i výhodné balíčky, jež vedle lístků obsahují také ubytování v dějišti her a případně i dopravu.

Ceny vstupenek na Hry XXXII. letní olympiády se pohybují v rozmezí od zhruba 650 korun (základní skupiny, rozjížďky, kvalifikace) až po 65 000 korun za přístup na zahajovací ceremoniál. „Objednali jsme vstupenky na sporty, kde očekáváme českou účast nebo o které pravidelně bývá zájem. Organizátoři nám přidělili určitý počet lístků, další máme na čekací listině,“ řekla Blanka Konečná, manažerka ticketingu Českého olympijského výboru.

V Česku prodej vstupenek zajišťují pouze cestovní kanceláře IBTravelInvia.cz. Český olympijský výbor nedoporučuje kupovat vstupenky od neautorizovaných prodejců, kompletní celosvětový seznam autorizovaných distributorů vstupenek najdete ZDE. „Prodej vstupenek se trochu zpozdil vzhledem k obrovskému zájmu Japonců. Přestože pro japonské fanoušky je určeno nejméně sedmdesát procent lístků, poptávka je tak obrovská, že o vstupenky proběhlo veřejné losování. Teprve poté bylo možné zahájit celosvětový prodej,“ dodala Blanka Konečná.

Celkem se na olympijské hry v Tokiu, které proběhnou od 24. července do 9. srpna 2020, prodává 7,8 milionu kusů vstupenek. Soutěžit se bude ve 33 sportech a 324 disciplínách. Zájemci dostanoufyzickyvstupenky do rukou přibližně měsíc před startem olympijských her. Pokud budete mít k možnosti nákupu vstupenek na olympijské hry 2020 jakékoli dotazy, sledujte webové stránky www.olympic.cz, kde najdete aktuální informace, případně se obracejte na stránky českých autorizovaných prodejců.

líbil se ti článek?