Nábor 70 000 dobrovolníků pro Londýn 2012 začal

Londýn 2012
Londýn 2012
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Organizační výbor OH Londýn 2012 spustil největší nábor dobrovolníků v poválečných dějinách Velké Británie. Pro organizaci olympijských a paralympijských her, které se uskuteční za necelé dva roky, potřebuje Londýn 70 000 dobrovolníků. Přihlášky začali zájemci posílat minulý týden.

Zájemci z řad britské veřejnosti se mohou těšit na atmosféru největší sportovní události na světě, na setkání s olympijskými hvězdami a sledování soutěží z bezprostřední blízkosti.

„Práce dobrovolníka je náročná, ale bude to životní zkušenost. Hledáme do týmu lidi se stejným zápalem pro hru, jaký mají sportovci, se schopností soustředit se a pracovat pod tlakem,“ vysvětlil předseda organizačního výboru Seb Coe.
 
Zájem je už teď obrovský. Stránka dobrovolnického programu na Facebooku registruje přes 21 000 fanoušků. Další stovky tisíc lidí projevily zájem o účast v programu. Organizátoři očekávají, že vyberou každého desátého žadatele.
 
Vedle specialistů v oboru zdravotních služeb, sportu a médií, jejichž nábor začal už 27. července, se do programu nyní můžou hlásit lidé bez specializace. K výkonu práce jim bude stačit třídenní školení.

Dobrovolníci budou zajišťovat široké spektrum služeb od přepravy účastníků, ubytování, tlumočení, poskytování informací a doprovod sportovcům, práce v cateringu, úklid či třídění odpadu. Starosta Londýna dále plánuje nasadit dobrovolníky na místa turistických atrakcí a klíčových dopravních spojů.

Žadatelé musejí splňovat několik podmínek. V době olympiády jim musí být nejméně 18 let. Musejí mít povolení vykonávat dobrovolnickou činnost na území Velké Británie. Pokud budou vybráni, počítá se s jejich účastí po dobu minimálně 10 dní v průběhu olympijských nebo paralympijských her. Olympijský program potrvá od 27. července do 12. srpna 2012. Dvanáctidenní paralympijské hry pak navazují 29. srpna.

Více zde.

líbil se ti článek?