Zasedal výkonný výbor ČOV (23.9.2010)

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Již po sedmé v roce 2010 zasedal výkonný výbor ČOV. Na programu byly například zpráva o průběžném čerpání rozpočtu, informace o uplynulých Olympijských hrách mládeže v Singapuru, přípravách Evropského kongresu fair play v Praze či o olympijských projektech pro mládež. Připravuje se i česká účast na Hrách v Londýně v roce 2012.

Česko a letní olympijské hry v Londýně 2012

Místopředseda ČOV pro ekonomiku a marketing Jiří Kejval informoval o chystaném projektu k české účasti v Londýně. Český dům bude na rozdíl od minulých Her volně přístupný. ČOV vyjednává i o zvýšení kvóty vstupenek pro naše fanoušky.

Olympijské hry mládeže v Singapuru

Přes rozpaky, které provázely přípravy Her, je jejich první edice hodnocena velmi pozitivně – a to Mezinárodním olympijským výborem, organizátory i samotnými sportovci, včetně těch českých. „Sportovní úroveň byla velmi slušná. Organizace vynikající. Naše obavy se podařilo velmi rychle rozptýlit,“ řekl šéf české mise Jan Hrdina. Čeští reprezentanti, kterých se v Singapuru představilo 38, získali sedm medailí.

2011: Dvě vrcholné sportovní akce pro mládež v ČR

Česko čekají v roce 2011 dvě velké sportovní akce mládeže. V únoru (12. - 19. 2. 2011) proběhne v Liberci Olympijský festival evropské mládeže. „Vzhledem k tomu, že se koná u nás, maximálně využijeme kvóty pro české sportovce,“ potvrdil František Dvořák, místopředseda ČOV pro sport. V červnu (21. – 26. 6. 2011) přivítá Olomoucký kraj Hry V. letní olympiády dětí a mládeže 2011. Počítá se až s pěti tisíci účastníky. Informoval o tom Josef Dovalil, místopředseda ČOV pro olympismus.

Evropský kongres Fair Play v Praze

Na konci října (28. – 30. 10.) se v Praze uskuteční XVI. Kongres Evropského hnutí fair play. „Letošní ročník bude zaměřen na prosazování zásad fair play při výchově mládeže a na roli, jakou v tomto směru sehrává škola,“ říká předsedkyně Českého klubu fair play a olympijská medailistka Květa Pecková.

Čerpání rozpočtu ČOV

Český olympijský výbor hospodaří k 31. 8. v souladu se schváleným rozpočtem na rok 2010. Oproti předpokladům se na výdajích ušetří 5 milionů korun – menší náklady přinesla česká účast na Hrách ve Vancouveru i Singapuru. Na podporu přípravy jednotlivých sportovních svazů vyčlenil ČOV letos 49,5 milionů korun.

-sk-

líbil se ti článek?