ČOV má zastoupení ve dvou komisích Asociace národních olympijských výborů

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Český sport má zastoupení ve dvou komisích Asociace národních olympijských výborů. Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval se stal členem lékařské komise ANOV, a to z pozice své práce ve Výkonném výboru Světové antidopingové agentury WADA. Místopředseda Roman Kumpošt zasedne v komisi zahraničních vztahů, které má na starosti i v ČOV.

ANOV sdružuje všech 206 národních olympijských výborů a zastupuje jejich zájmy v olympijském hnutí, podporuje je, posiluje vztahy mezi národními olympijskými výbory a mezinárodními sportovními federacemi. Její komise jsou složeny z členů ze všech kontinentů.

V minulosti působil předseda ČOV Jiří Kejval v marketingové komisi ANOV, touto tematikou se zabývá také v komisi Mezinárodního olympijského výboru. Roman Kumpošt je členem komunikační komise MOV a jako odborník na zimní sporty a zástupce ANOV se podílí na výběru kandidátských měst pro zimní olympijské hry v roce 2026.

Působí také ve správní radě EOC EU Office, ve které dlouhodobě v rámci aktivit ČOV ve sportovní diplomacii pomáhá českým sportovním organizacím na poli Evropské unie zástupkyně ČOV Jana Janotová. Ředitelka oddělení mezinárodních vztahů ČOV Veronika Zemanová je členkou marketingové a komunikační komise Evropských olympijských výborů.

líbil se ti článek?