Už nyní si můžete objednávat vstupenky na olympijské hry v Tokiu 2020

Tokio 2020
Tokio 2020
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

I když do začátku olympijských her v Tokiu 2020 zbývá stále rok a půl, přípravy běží naplno – a to včetně objednávek vstupenek. Ty budou v Česku prodávat dvě cestovní kanceláře – IBTravel a Invia.cz. A tak sportovní fanoušci mohou již nyní začít plánovat olympijskou cestu do Japonska. „Vstupenky budou k dispozici samostatně i v balíčcích, záleží na strategii každého prodejce,“ uvedla Blanka Konečná, manažerka ticketingu Českého olympijského výboru.

Zájemci o cestu na olympijské hry se mohou registrovat u cestovních kanceláří již v těchto týdnech (IBTravel, Invia.cz). Poté proběhne objednávka vstupenek u organizačního výboru, který je přiděluje jednotlivým zemím. „Objednávat budeme vstupenky na sporty, kde očekáváme českou účast, i na sporty, které jsou atraktivní a ze zkušeností z minulých olympijských her je o ně zájem,“ dodala Blanka Konečná.

Na jaře 2019 bude jasné, jaké vstupenky přidělí Česku organizační výbor her. „Poté bude možné přiobjednávat lístky dle poptávek klientů a úspěšných kvalifikací českých sportovců,“ vysvětlila Konečná.

Ceny vstupenek se v přepočtu budou pohybovat v rozmezí od přibližně 650 korun za lístky na základní skupiny týmových sportů, rozjížďky ve veslování či kvalifikační jízdy vodního slalomu nebo rychlostní kanoistiky až po zhruba 65 tisíc korun za vstup na zahajovací ceremoniál. „Konečné ceny vstupenek v korunách budou známé na jaře, protože je ještě musí schválit organizační výbor her,“ dodala Konečná. Zákazníci dostanou vstupenky do rukou přibližně měsíc před startem olympijských her v roce 2020.

Foto: Getty Images

líbil se ti článek?