Životní závody: Seemanová má z olympijského bazénu zlatý double!

YOG 2018
YOG 2018
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Plavkyně Barbora Seemanová se stala jednou z hlavních hvězd Olympijských her mládeže 2018. Po zlatu v královské disciplíně 100 m volným způsobem, ovládla i padesátimetrovou trať a z dvoustovky bere navíc bronz. „Mohli to být tři zlata,“ smála se osmnáctiletá sympaťanda, ale v zápětí dodala: „Ne, olympiáda nemohla být lepší. Je to pro mne výsledkově nejlepší a největší akce kariéry.“

Seemanová startovala jako nejmladší členka české výpravy už na olympijských hrách v Riu. Nabité zkušenosti zúročila nyní na juniorských hrách v Buenos Aires. Olympijská bilance zlato-bronz-zlato mluví za vše. „Třetí zlato na dvoustovce bylo opravdu hodně daleko. Něco přes vteřinu. Tato trať mě i nejvíce bolela. Jak fyzicky, tak psychicky. Utekl mi na ní český rekord. Ale i tak to bylo vlastně skvělé. Ve vodě se mi nejelo vůbec špatně,“ hodnotila Barbora Seemanová zpětně „nejméně“ vydařený závod.

Zlatá olympijská tečka v závodě na padesát metrů byla dopsána ve velkém stylu. Česká plavkyně odskočila zbytku startovního pole. V pořadí druhá japonská závodnice na ni ztratila 25 desetin. „To je na padesátku docela dost. Čekala jsem, že to bude zajímavý závod. Všichni jsme tam byli v jedné vteřině. Plavalo se mi pocitově skvěle,“ dodala nadšeně rodačka z Prahy.

„Těchto medailí si cením hrozně moc. Je to nejvýš postavená soutěž, kde jsem kdy byla a uspěla. Sešla se tu světová konkurence. Nebyla tu sice holka, co vyhrála juniorský svět, ale byly tu zase jiný holky, které na něm nestartovaly. Ty časy byly neuvěřitelné a ta dvoustovka by časem stačila třeba na finále dospělých na mistrovství Evropy,“ prozrazuje česká kraulařská hvězda.

„Teď závody skončily a chceme vyrazit někam na dobrý argentinský steak. Ale nejdříve musím podpořit všechny české sportovce. Neměla jsem ještě možnost jim tady jít fandit. Těším se, že jim vrátím podporu, kterou oni dávali teď mně,“ řekla sympaticky Seemanová.

Její výkon je umocněn tříměsíčním tréninkovým výpadkem, který měla v zimě kvůli mononukleóze. „Tohle byl ten nejemotivnější sportovní týden, který jsme zažili. Dnes už byla znát únava po šestidenních závodech. Bára si na jednou stranu v zimě odpočinula od plavání, ale bylo tam samozřejmě velké tréninkové manko. Začali jsme zase plavat až v dubnu. Je to obrovská satisfakce. Měla hodně naplaváno z minulých let a je to bojovnice, která se jen tak nevzdá. Tohle je odměna. Je to pro nás snová olympiáda,“ uzavřela trenérka Petra Škábová.

líbil se ti článek?