Sportovci a trenéři objevovali své silné stránky

Podpora olympijské přípravy
1 Minuta čtení

Téměř dvě desítky sportovců a trenérů se zúčastnily dalšího semináře na téma Odemykání lidského potenciálu s mentálním koučem Janem Mühlfeitem. Nechyběli mezi nimi například oštěpař Petr Frydrych, bronzový medailista z loňského mistrovství světa, šermíři a vodní slalomáři. Těsně před odletem na mistrovství světa v Riu přišla i kajakářka Veronika Vojtová. Mentální koučink v podobě seminářů nebo individuálních konzultací je součástí servisní části projektu TOP Team, který organizuje Český olympijský výbor za podpory Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky a Sazky.

„Seminář s Honzou Mühlfeitem byl rychlokurzem vhodný nejen pro sportovce samotné, ale i pro trenéry, kteří své svěřence častokrát potřebují znát lépe než oni sami sebe. Během pár hodin člověk zjistí své silné stránky, o které se v budoucnu můžete opřít. Proč stále napravovat chyby a zaměřovat se na své nedokonalosti? Základ je vědět, v čem tkví mé silné stránky, o ně se opřít a na sto procent je využít v tréninku, v závodě, v životě,“ míní Veronika Vojtová.

Bronzová medailistka z loňského mistrovství světa z obnovené kategorie smíšených deblkanoí si pochvalovala také uvolněnou atmosféru semináře a propojení sportu se zkušenostmi s byznysu, které nabízí pohled Jana Mühlfeita, někdejšího vrcholového manažera.

„Zjistíte, že pozitivní myšlení je základem každého úspěchu,“ dodává Vojtová. „Poznání sebe sama trvá opravdu mnohem déle, avšak seminářem s Honzou může člověk nakouknout pod svoji pokličku a zjistit, kde se skrývají jeho rezervy. Stejné je to z pohledu trenéra, který se zdánlivě pohybuje na druhé straně barikády. Naopak, závodník a trenér spolu potřebují jet na stejné vlně.“

líbil se ti článek?