Bývalý skip české reprezentace Jiří Snítil bude působit ve Světové curlingové federaci

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Jiří Snítil, dlouholetý skip české reprezentace, se stal členem Světové curlingové federace (WCF). Bývalý curler bude pro organizaci pracovat jako delegát na mezinárodních akcích a spolupracovat na přípravě tréninkových kempů.

„Ukončil jsem hráčskou kariéru a tohle je skvělá příležitost, jak nadále působit v curlingovém prostředí. Tato pozice ideálně kombinuje mé zkušenosti z curlingu s pracovní kariérou,“ uvedl v tiskové zprávě Jiří Snítil, který pracoval jako organizátor korporátních akcí a konferencí.

Snítil bude mezi zaměstnanci Světové curlingové federace jediným (a také historicky prvním) Čechem, v červenci však byla do Komise sportovců zvolena skipka národního týmu Anna Kubešková.

„Těší mě, že se tímto krokem podtrhuje dobré jméno našich sportovců a českého curlingu. Věřím, že Jirkovy zkušenosti ve světové organizaci budou přínosné,“ dodal David Šik, předseda Českého svazu curlingu.

Jiří Snítil vybojoval za svoji hráčskou kariéru bronz z mistrovství Evropy, stříbro z mistrovství Evropy smíšených týmů a mužská reprezentace skončila pod jeho vedením sedmá na mistrovství světa, což je historicky nejlepší české umístění. Po neúspěšné kvalifikaci na olympiádu v Pchjongčchangu však svoji profesionální kariéru uzavřel.

líbil se ti článek?