Mentální kouč Jan Mühlfeit podpořil Českou olympijskou nadaci

Olympijská nadace
Olympijská nadace
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Jak rychle se člověk zpotí v šermířském oblečení? Jaké to je pohybovat se po planši a zkoušet kordem zasáhnout soupeře? To si díky reprezentantům a závodníkům z SC Praha vyzkoušeli úspěšní sportovci i děti, které podporuje Česká olympijská nadace. ČON navíc získala finanční příspěvek od mentálního kouče Jana Mühlfeita, který podpořil také Nadační fond Veroniky Kašákové, jenž pomáhá co nejsnáze přejít do běžného života dětem z dětských domovů.

„Obě nadace spojuje možnost rozvíjet schopnosti. Každé dítě, ať už vyrůstá v jakýchkoli podmínkách, má právo odemknout svůj potenciál, ať se jedná o sportovní nebo jakýkoli jiný. Sport ale pomáhá lidem získat spoustu dobrých vlastností i do běžného života,“ řekl Jan Mühlfeit.

Jako mentální kouč spolupracuje s předními českými sportovci i jejich trenéry, kteří mohou absolvovat semináře nebo konzultace v rámci projektu Top Team. „Je to pro mě možnost, jak předat špičkovým sportovcům část svých zkušeností a znalostí,“ uvedl Jan Mühlfeit, který se společně s Kateřinou Novotnou věnuje také seminářům Odemykání dětského potenciálu.

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval dodal: „Špičkoví sportovci jsou fyzicky na srovnatelné úrovni, takže o jejich úspěchu na vrcholných soutěžích častokrát rozhoduje hlava. Proto jsem rád, že spolupracujeme s Honzou Mühlfeitem, který má v této oblasti bohaté zkušenosti. V projektové části Top Teamu se snažíme nabídnout sportovním svazům, trenérům a sportovcům možnost řešit detaily výkonu s nejlepšími odborníky z různých lékařských, vědeckých i dalších oborů z Česka i zahraničí.“

Možnost posunout mentální stránku při výkonu využili například právě reprezentační kordisté, které nyní čeká mistrovství světa. „Psychika je v šermu velmi důležitá, proto jsme seminář absolvovali jak my závodníci, tak náš trenér,“ řekl olympionik Jiří Beran.

Vyzkoušet si šerm s ním i jeho týmovými kolegy dorazily také skikrosařka Nikol Kučerová či basketbalistka Ilona Burgrová. Desetibojař Adam Sebastian Helcelet sledoval s malou dcerkou v náručí, jak si rytířský sport zkouší jeho partnerka Denisa Rosolová. Do dění se sportovci i dětmi se zapojil také olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda, který s Janem Mühlfeitem spolupracuje dlouhodobě a je patronem České olympijské nadace.

Její manažerka Martina Voříšková ocenila ochotu šermířů představit jejich sport nejen dětem i štědrý finanční příspěvek ve výši 150 tisíc korun. „Je krásné setkat se s lidmi, kteří si uvědomují, jak je důležité pomáhat ostatním. Tyto peníze pomohou sportovat mnoha dětem, které by na to jinak neměly prostředky. V České olympijské nadaci se snažíme vyjít vstříc a podat pomocnou ruku, kde je potřeba. Díky takovýmto dobrým skutkům je radosti zase o kus více.“

Stejnou částku od Jana Mühlfeita získal také Nadační fond Veroniky Kašákové. „V projektu Restart pomáháme dětem z dětských domovů začlenit se do života díky průvodcům, kteří se jim věnují individuálně. Děkujeme za další prostředky, které na tento projekt můžeme využít,“ uvedla projektová manažerka Lucie Nápravníková.

líbil se ti článek?