Slavní fotbalisté, basketbalistka či lyžařský akrobat budou lákat děti ke sportu

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Někdejší fotbalisté a vicemistři Evropy z Anglie 1996 Vladimír Šmicer a Patrik Berger, basketbalová vicemistryně světa z roku 2010 Kateřina Elhotová, bývalý špičkový hráč a současný předseda Českého volejbalového svazu Marek Pakosta či olympijský vítěz v akrobatickém lyžování a nyní moderátor Aleš Valenta. To jsou hvězdy a taháky sobotní akce nadačního fondu Sport2Life, který ve spolupráci s městskou částí Praha 18 organizuje v sobotu 19. května dětský sportovní den v Letňanech.

Ratolesti si budou moc vyzkoušet fotbal, basketbal, florbal a volejbal pod vedením profesionálních trenérů, pro rodiče jsou připraveny přednášky lektorů zaměřené na kondiční přípravu dětí, kompenzační cvičení či komunikaci mezi rodiči, dětmi a trenéry. Počet míst je omezen, registrovat se můžete zde.

Součástí akce je také soutěž o dva lístky na finále fotbalové Ligy mistrů. Vítězem se stane ten, kdo na facebookové či instagramové stránce fondu pošle fotku se svým potomkem a napíše důvod, proč by právě on měl být výhercem ceny. Kompletní pravidla soutěže najdete zde.

Základní konceptem fondu je zapojení dětí do sportovních aktivit na úkor času stráveného u počítačů či mobilních telefonů. Snaží se přivézt děti ke sportu a naučit je návyků aktivního pohybu.

líbil se ti článek?