Sport o víkendu: Velká kunratická už po devětasedmdesáté

Oficiální
Oficiální
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Legendární přespolní běh Velká kunratická se letos poběží už po devětasedmdesáté. Hlavní závod startuje v neděli v 9:50 u Dolnomlýnského rybníka na Praze.

Pořadatelé už předem ohlásili, že mužská kategorie je zcela naplněna a v den závodu už se nebudou vydávat startovní čísla. Pro všechny ostatní kategorie – od dětí po ženy – se lze přihlašovat v den závodu, internetové registrace už byly ukončeny.

Uzávěrka přihlášek je pro dorostence a starší žáky v 8:00, pro ženy, juniorky, dorostenky a starší žákyně v 8:35. Startovné je pro děti 50 Kč, pro další kategorie od 100 do 300 Kč. Další podrobnosti najdete na webu závodu www.velkakunraticka.cz.

Milovníci cyklokrosu se mohou už v sobotu vydat do kolínského lesoparku Borky, jede se tam pátý závod Českého poháru. Seriál měl tři týdny přestávku kvůli Světovým pohárům v Táboře a Plzni a také kvůli ME v Ipswichi.

„Zúčastní se celá česká špička vyjma těch, co mají smlouvy v zahraničí, a slovenský reprezentační trenér Glajza by měl přivézt poměrně silnou výpravu, od kadetů až po elitu. Poprvé se letos na start cyklokrosu postaví také Jiří Novák, pátý z mistrovství světa v bikovém maratonu,“ přiblížil webu cyklokros.cz ředitel závodu Jan Slavíček.

Oproti minulým letům se trať lehce proměnila. „Kvůli výsadbě stromků jsme museli vypustit písečný úsek nad stadionem a překážky jsme z lesní části přesunuli přímo na stadion. Určitě to bude atraktivnější. Na délku trati změny nebudou mít vliv,“ citoval ředitele trati Michale Čepičku web Českého svazu cyklistiky.

Víkendový sportovní program

Sobota
  • Kolín: Pátý závod Českého poháru v cyklokrosu (14:00)
  • Brno: Velká cena Brna plavců v krátkém bazénu, nominační závod na ME a MS
  • Brno:–Mezinárodní závod Grand Prix Brno smíšených dvojic ve sportovní gymnastice (15:00, sportovní hala Kounicova ulice)
Neděle
  • Praha: Velká kunratická, závod v přespolním běhu (09:50, hlavní kategorie)
  • Brno: Velká cena Brna plavců v krátkém bazénu, nominační závod na ME a MS
Ilustrační foto: padsbrother

líbil se ti článek?