Poprvé v éteru! Olympijský kanál nabídne neodvysílané záznamy o českém triumfu v Naganu

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
3 Minuty čtení
3 Minuty čtení

Příběh outsidera o tom, jak hokejový tým České republiky šokoval svět na olympijských hrách v Naganu, je hlavním tahákem v novém dokumentárním seriálu pro Olympijský kanál. Součástí dokumentu budou nikdy nevysílané záznamy a exkluzivní rozhovory s největšími hvězdami včetně Haška, Jágra, Lindrose, Hulla a Jašina.

Příběh o legendárním úspěchu českého hokejového týmu na Zimních olympijských hrách v Naganu 1998 bude zachycen v Záznamech z Nagana, prvním díle seriálu Olympijského kanálu Filmy z pod pěti kruhů. Celovečerní dokument bude mít premiéru 28. února 2018 na Olympijském kanálu a webové stránce olympicchannel.com a dále na jeho mobilních aplikacích. Bude také vysílán ve Spojených státech na stanici NBCSN, v Evropě na Eurosportu a na stanici beIN Sports na středním Východě a v Severní Africe.

Záznamy z Nagana vyprávějí o legendárním turnaji v ledním hokeji na Olympijských hrách v japonském Naganu, ve kterém se poprvé účastnili olympiády profesionální hráči. V turnaji, kde se představilo několik “Týmů snů”, ohromila svět parta z České republiky vedená Jaromírem Jágrem a Dominikem Haškem a její cesta k historickému zlatu. Hrdinský triumf v Naganu je uznávaný jako moment, který pozvedl sebevědomí týmu a stal se zdrojem národní hrdosti v době, kdy se v zemi budovala obnovená demokracie.

Režisérem filmu je Ondřej Hudeček, vítěz prestižní ceny festivalu Sundance, který pochází z České republiky. V Záznamech z Nagana diváci uvidí nikdy neuvedené záběry ve formátu IMAX, exkluzivní záběry z archivu Mezinárodního olympijského výboru (IOC) a rozhovory s některými z nejlepších světových hokejistů, kteří znovu prožijí své zážitky z turnaje v přesných detailech. Budou mezi nimi Dominik Hašek, Jaromír Jágr Petr Svoboda z českého týmu, Theoren Fleury, Eric Lindros a trenér Marc Crawford z Kanady, Brett Hull z USA a Alexej Jašin z Ruské federace.

“Pro mnoho lidí v České republice je tento příběh přímo posvátný,” přibližuje Hudeček. “Mně osobně se vracejí vzpomínky desetiletého kluka, který v tu chvíli viděl svět kolem sebe jako mnohem menší místo. Všechny tyto zážitky jsem chtěl zakomponovat do filmu, který by oslovil a zároveň pobavil všechny – nejenom hokejové fanoušky.”

Záznamy z Nagana jsou prvním dílem z dokumentární série Olympijského kanálu Filmy z pod pěti kruhů, které připravují pro tuto celosvětovou platformu Frank Marshall a Mandalay Sports Media (MSM). Filmy z pod pěti kruhů budou pětidílným seriálem strhujících a zábavných dokumentů, které budou režírovány jedněmi z největších jmen z filmové branže z celého světa.

“Některé z těch největších momentů v historii sportu se udály během olympijských her a staly se tak pokladnicí působivých příběhů pro dokumentární seriál Filmy z pod pěti kruhů,” uvedl Marc Parkman, generální ředitel celosvětového olympijské kanálu Mezinárodního olympijského výboru. “Fascinující příběh z hokejového turnaje z Nagana zcela jistě zaujme a pobaví diváky na celém světě svým dramatickým vyprávěním o tom, co se událo na scéně zimních olympijských her.”

Hlavními producenty jsou Marshall, mezi jehož produkční počiny patří legendární tituly jako je „Jason Bourne”, „Jurassic World” a nebo „Indiana Jones” a Mike Tollin ze společnosti MSM. Spoluproducenty pak jsou výkonný viceprezident Jon Weibach a ředitel olympijského kanálu pro původní programy Greg Groggel.

O olympijském kanálu - Olympic Channel

Olympijský kanál je širokou platformou, kde mohou fanoušci objevovat, sledovat a obdivovat sílu sportu a vzrušení z olympijských her během celého roku. Nabízí původní programy, zprávy, živé sportovní přenosy a sestřihy a poskytuje v 11 jazycích sportům a sportovcům další prostor 24 hodin denně, 365 dní v roce . Olympijský kanál začal vysílat v srpnu 2016 na podporu cíle MOV stanoveného v programu Olympijská Agenda 2020, který má nabídnout nový způsob, jak přitáhnou mladé generace, fanoušky a nové diváky k olympijskému hnutí. Zakládajícími partnery podporujícími olympijský kanál jsou společnosti Worldwide TOP Partners Bridgestone, Toyota a Alibaba. Olympijský kanál je dostupný celosvětově prostřednictvím mobilních aplikací pro zařízení AndroidiOS a na stránce olympicchannel.com.

Sociální média

Další informace o olympijském kanálu najdete na jeho sociálních sítích Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat a YouTube, a nebo se podívejte na olympicchannel.com.

Poznámka editora

Upoutávka z ukázkou na Filmy z pod pěti kruhů: Záznamy z Nagana může být nasdílena ZDE stejně tak jako na YouTube.

Kontakty pro média:

  • Catherine Philbin
  • Olympic Channel Communications Manager
  • catherine.philbin@olympicchannel.com

Tiskovou zprávu si můžete stáhnout zde.

líbil se ti článek?