Vstupenky na olympiádu jsou v ČR. K dispozici jich je ještě několik stovek

Pchjongčchang 2018
Pchjongčchang 2018
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Na zimní olympiádu v Pchjongčchangu, která odstartuje 9. února slavnostním zahájením, lze stále zakoupit vstupenky. Z celkového počtu zhruba tří tisíc pro Českou republiku se jich už prodaly dvě třetiny.

Vstupenky již jsou od minulého týdne v Česku, jejich oficiálním prodejcem je společnost IBTravel, která s Českým olympijským výborem dlouhodobě spolupracuje. Lze je však zakoupit i přes prodejce v Evropské unii.

Největší zájem mezi fanoušky je o sporty, kde mají čeští sportovci výraznější šanci na medaili – tedy rychlobruslení, biatlon nebo snowboarding.

Cenové rozpětí vstupenek je velké. Od levnějších za 540 korun (boby, saně, klasické lyžování) až po nejdražší za 35 000 kč na slavnostní zahájení. Průměrná cena se pohybuje kolem tří tisíc.

„Ceny jsou srovnatelné s předchozími olympiádami, výrazně nevybočují,“ říká Blanka Konečná, která má ticketing za ČOV na starost.

Olympiádá v Pchjongčchangu se uskuteční v termínu 9. – 25. února a o cenné kovy se bude bojovat v 15 sportech ve 102 disciplínách.

Více informací o vstupenkách a sportovištích najdete ZDE.

líbil se ti článek?