Prokletá kolena. Skikrosařka kvůli operaci přijde o olympiádu: Strašně mě to mrzí

YOG 2018
YOG 2018
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Doufala, že operaci pravého kolene odloží na jaro, tedy po olympiádě. Nakonec ale skikrosařka Andrea Zemanová zamíří na sál už příští týden. A o účast v Pchjongčchangu tím pádem přijde. „Neměla jsem na výběr, start na olympiádě v mém stavu by byl nemožný,“ říká.

Její tatínek Bohumír je bývalým vynikajícím sjezdařem, který jako první Čech stál na stupních vítězů ve Světovém poháru. Kromě toho byl také na dvou olympiádách – Innsbruck 1976 a Lake Placid 1980.

Andrea se mu teď mohla co do počtu startů pod pěti kruhy vyrovnat, ale zápolení v Pchjongčchangu bude nakonec bohužel sledovat jen v televizi. Zdraví je přednější.

„Zkoušela jsem to do poslední chvíle, start na olympiádě je velká čest. Ale prostě to nešlo. Strašně mě to mrzí, ze Soči mám spoustu super zážitků. Dělala jsem pro to všechno,“ líčí smutně.

Už rok objíždí doktory a rehabilitace kvůli kolenům. Fungovala i přes bolest, ale nebylo to ono. Patálie jí příliš omezovaly. Teď se snad začíná blýskat na lepší zítřky.

„Těžké období. Nevěděla jsem, kdy budu zase ready závodit. Snad už to teď bude jen lepší, lékaři totiž předtím vůbec nevěděli pravou příčinu problémů,“ vypráví účastnice Olympiády dětí a mládeže v roce 2006.

Když novinku o neúčasti v Koreji oznámila tatínkovi, v rozhodnutí ji podpořil: Udělala jsi maximum, zdraví je přednější.

„Už jsem zraněná hrozně dlouho. Ale doufám, že už se teď všechno povede a konečně bude klid. Hrozně by se mi ulevilo.“

Sledujte Andreu Zemanovou na FacebookuInstagramu!

Foto: Herbert Slavík
Autor: Lukáš Šonský

líbil se ti článek?