Na sraz olympioniků „dorazila“ stovka medailí

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Kdybychom to přepočítali na olympijské medaile, byla jich v pátek pohromadě více než stovka. V Masarykových kolejích v pražských Dejvicích si totiž dali tradiční předvánoční dostaveníčko čeští olympijští medailisté starší šedesáti let.

Kdybychom to přepočítali na olympijské medaile, byla jich v pátek pohromadě více než stovka. V Masarykových kolejích v pražských Dejvicích si totiž dali tradiční předvánoční dostaveníčko čeští olympijští medailisté starší šedesáti let.

Účast byla skutečně hvězdná. „Nechyběli Věra Čáslavská, Dana Zátopková, Jaroslav Jiřík nebo Josef Horešovský,“ vypočítal namátkou pár špičkových jmen předseda Českého klubu olympioniků Oldřich Svojanovský. „Dohromady na akci dorazilo zhruba osmdesát lidí, takže v přepočtu na medaile se nám jich tady sešlo určitě přes sto. Vždyť třeba jen Věra Čáslavská jich má sedm.“

„Je to výjimečná společnost, samí olympijští medailisté. Program nám zpestřily děti z mateřské školy, které zazpívaly koledy, takže to mělo adventní ráz. Byl tu také předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek,“ dodal Svojanovský.

Svojanovského nejvíc potěšilo, když mohl sledovat, jak si olympionici setkání užívají. „Vzhledem k počasí jsem čekal, že přijde méně lidí, ale bylo to skvělé,“ dodal.

líbil se ti článek?